Από το Ναπολεόντιο έως τα πιο σύγχρονα ανοίγματα

 

Άνοιγμα στο σκάκι ονομάζονται οι πρώτες κινήσεις. Ο κύριος σκοπός του ανοίγματος είναι να αναπτύξουμε τα κομμάτια μας, δηλαδή να τα ετοιμάσουμε ώστε να είναι έτοιμα να επιτεθούν στο μέσω του παιχνιδιού.

Στην αρχική τοποθέτηση  των κομματιών στη σκακιέρα τα κομμάτια εμποδίζονται από τα πιόνια. Έτσι λοιπόν δεν είναι έτοιμα να επιτεθούν και να κάνουνε ρουά ματ στον αντίπαλο βασιλιά.

 

1. 5 best openings

 

Ο βασικός σκοπός!

 

Για να αναπτύξουμε τα κομμάτια μας θα πρέπει να μετακινήσουμε και μερικά πιόνια, διότι τα περισσότερα κομμάτια δεν μπορούν να περάσουν πάνω από τα πιόνια. Οι τεχνικές και οι τρόποι που μετακινούνται τα πιόνια και των κομμάτια στην αρχή του παιχνιδιού ονομάζονται σκακιστικό άνοιγμα ή άνοιγμα.

Υπάρχουν πάρα πολλές ονομασίες για τα ανοίγματα. Μερικά από αυτά είναι πάρα πολύ γνωστά, όπως το ναπολεόντειο άνοιγμα, ενώ κάποια άλλα είναι αρκετά αστεία και περίεργα όπως το άνοιγμα ιπποπόταμος.

 

Ποιος είναι ο κίνδυνος;

 

Ένας εύκολος τρόπος για να “χάσετε την μπάλα”, δηλαδή να μπερδευτείτε και να παγιδευτείτε σε έναν φαύλο κύκλο, είναι να μαθαίνετε τις ονομασίες των ανοιγμάτων είναι προσπαθήστε να απομνημονεύσετε τις αρχικές κινήσεις.

 

Γιατί κινδυνεύετε;

 

Ας σκεφτούμε ότι θέλετε να μάθετε μαθηματικά από πού θα ξεκινούσατε; Τα παλαιότερα διαθέσιμα μαθηματικά κείμενα είναι των Βαβυλωνίων, το 1900 π.Χ. Σήμερα τα μαθηματικά έχουν φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο αλλά συνεχίζουν να ανακαλύπτονται καινούργια πράγματα. Ο σκοπός σας δεν είναι να γίνεται ιστορικός των μαθηματικών ούτε να λαμβάνεται μέρος στις τελευταίες εξελίξεις. Ο υποθετικός σκοπός σας είναι να μάθετε μαθηματικά. Ο πραγματικός σκοπός σας είναι να μάθετε τι είναι το άνοιγμα στο σκάκι.

 

Τα δύσκολα είναι για τον προπονητή, ενώ τα εύκολα για εσάς!

 

Εφόσον θέλετε να μάθετε τι είναι το άνοιγμα στο σκάκι, τότε μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο, να επισκεφθείτε ένα Σκακιστικό Σύλλογο, να ρωτήσετε έναν καλό προπονητή ή να διαβάσετε μία ιστοσελίδα, όπως αυτή εδώ. Η αλήθεια είναι ότι όλη η δύσκολη δουλειά βρίσκεται σε αυτόν που θέλει να σας περιγράψει με απλό τρόπο αυτό που θέλετε να μάθετε, ώστε να το κατανοήσετε σε βάθος αλλά και να μπορείτε να το εφαρμόσετε στην πράξη.


Έτσι λοιπόν έχω κάνει όλη τη σκληρή δουλειά για εσάς, ώστε να ξεκινήσετε αμέσως να μαθαίνετε για το άνοιγμα στο σκάκι. Εάν είστε πιο προχωρημένος παίκτης αυτή η ενότητα θα σας βοηθήσει επίσης, διότι είναι δομημένη έτσι ώστε να προσφέρει σημαντικά πράγματα σε κάποιον αρχάριο αλλά και σε κάποιον προχωρημένο σκακιστή.

 

Τα 5 καλύτερα ανοίγματα στο σκάκι

 

Εάν θέλεις να μάθεις με αποτελεσματικό τρόπο για το άνοιγμα τότε θα πρέπει να δεις τα 5 καλύτερα ανοίγματα για το σκάκι. Αυτά τα πέντε ανοίγματα οι πέντε κατηγορίες θα σε βοηθήσουν να να μελετήσεις, αλλά και να συνεχίζεις να μελετάς, το πρώτο στάδιο της παρτίδας, δηλαδή το άνοιγμα.

Μπορεί να διαβάσει περισσότερα πατώντας εδώ.

Σημείωση: Εάν σου αρέσει αυτό το άρθρο, τότε μοιράσου το με τους φίλους σου, διότι εάν αρέσει εσένα το πιθανότερο είναι να αρέσει και σε αυτούς!

 

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη