Ολυμπιάδα

 

89

 

Ακριβώς 2 εβδομάδες απομένουν για την έναρξη της μεγαλύτερης σκακιστικής Ολυμπιάδας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Στην συγκεκριμένη διοργάνωση θα λάβουν μέρος 182 ομάδες στην ανοιχτή κατηγορία και 141 σε αυτή των γυναικών, σπάζοντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ του 2014 της Ολυμπιάδας του Τρόμσο (Νορβηγία).

 

Αυτό σημαίνει πως πάνω από 2.500 άτομα, δηλαδή αθλητές, προπονητές καθώς και διαιτητές, θα κινούνται στον ρυθμό της διοργάνωσης για 14 ημέρες καθιστώντας την το 4ο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου και τους αγώνες Κοινοπολιτείας.

Σε αυτή την διοργάνωση θα συμμετέχει ο φίλςο μας Νίκος Ντίρλης ως αρχηγός και προπονητής της εθνικής ομάδας της Δανίας, η οποία αγωνίζεται στην ανοιχτή κατηγορία, κάτι που δεν αποτελεί νέο για τους φίλους σκακιστές που με γνωρίζουν, μιας και ήταν μέλος αυτής της ομάδας και στις δύο προηγούμενες Ολυμπιάδες.

 

Αυτό όμως που οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε είναι πως υπάρχει και άλλος ένας Έλληνας στην αποστολή της εθνικής Δανίας! Για την ακρίβεια μια Ελληνίδα και περήφανη μάλιστα για την καταγωγή της, την πόλη του Βόλου από όπου είναι ο πατέρας της η Ellen Sofia Kakulidis, η οποία είναι μέλος της ομάδας των γυναικών.

 

Οι αγώνες αναμένονται να είναι συναρπαστικοί έτσι κι αλλιώς, μιας και η Ρωσία ζητά απεγνωσμένα την πρώτη θέση μετά από καιρό, τις ΗΠΑ να εμφανίζονται πανίσχυρες και την Κίνα να είναι διατεθειμένη να κερδίσει πάλι το χρυσό. Αλλά τώρα οι Έλληνες σκακιστές να έχουν ένα λόγο παραπάνω να ρίχνουν μια επιπλέον ματιά και στις πιο κάτω ομάδες.


Το chessgames εύχεται τα καλύτερα, καλές παρτίδες και πολύ θετική ενέργεια στην Ελληνική και τη Δανέζικη ομάδα!

 

 

Save

Save

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη