Ευρωπαϊκό νέων

 

92

 

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων σιγά-σιγά φτάνει στο τέλος του. Έχουμε αφήσει πίσω μας τα δύο τρίτα του τουρνουά και η χθεσινή ελεύθερη μέρα ήταν γεμάτη με άφθονες επιλογές σε ταξιδια και παράλληλες εκδηλώσεις.

 

 

Όπως αναμενόταν, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες επέλεξαν το ταξίδι στο ιστορικό κέντρο της Πράγας. Η Πράγα θεωρείται μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης. Υπάρχει η πλατεία Oldtown, η εβραϊκή συνοικία και η γέφυρα του Καρόλου. Βέβαια υπήρχε και η επιλογή για εκείνους που απλά ήθελαν να διασκεδάσουν, οι οποίοι επέλεξαν το την εκδρομή στο Aquapalace, το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο στην Τσεχική Δημοκρατία. Τέλος έγινε και εκδρομή στο Εθνικό Τεχνικό Μουσείο και στο παλαιό εργοστασίο επεξεργασίας νερού στην Bubenec.

Φυσικά υπήρχαν και κάποιοι που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο παρά μόνο το σκάκι. Έτσι εκείνοι που έμειναν στο ξενοδοχείο πήραν μέρος στο τουρνουά Blitz. Μεταξύ των 42 παικτών συμμετείχαν και 4 μετρ καθώς και 3 διεθνής μετρ. Νικητής είναι ο δεκαπεντάχρονος Yevgeniy Roshka από την Ουκρανία. Το βραδινό τουρνουά blitz ήταν πολύ μεγαλύτερο με τη συμμετοχή 192 παικτών, 24 μετρ, 6 διεθνής μετρ και 1 γρανμετρ,. όμως αυτό δεν πτόησε τον 16χρονο μετρ Gokerkan Cem Kaan από την Τουρκία να κατακτήσει την πρώτη θέση!

Όμως τ βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο πραγματικό πρωτάθλημα κλασικού χρόνου. Μόνο 2 παίκτες κατάφεραν να πάρουν ένα καθαρό προβάδισμα στις κατηγορίες τους.

Στην κατηγορία G14, η Aleksandra Maltsevskaya με 2341 βαθμούς ΕΛΟ από τη Ρωσία φαίνεται να είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για να πάρει το χρυσό μετάλλιο φέτος. Αυτή η εξαιρετική νεαρή έχει ήδη πολλές επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκακι τα τελευταία χρόνια. Τερμάτισε 3η το 2014, στην κατηγορία G12 και 2η το 2015 στην G14. Φέτος ήταν η πρώτη στη λίστα της αρχικής βαθμολογίας με περισσότερες από 50 μονάδες ELO.

Μια μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί ο επικεφαλής της κατηγορίες B14, FM  Viachaslau Zarubitski με 2300 ΕΛΟ, από τη Λευκορωσία. Αυτός ο πιτσιρικάς είναι ένας πολύ καλός παίκτης και είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο 2014 στην κατηγορία Β12. Ωστόσο, η βαθμολογία του είχε αυξηθεί τα δύο τελευταία χρόνια σε σχέση με την αξιολόγηση των συνομηλίκων του. Έτσι ξεκίνησε από τη 12η θέση σε αυτό το τουρνουά, αποδεικνύοντας ότι η βαθμολογία δεν είναι το παν. Οι πιθανότητες είναι υπέρ του στο να κερδίσει το πρωτάθλημα.

Στα αγόρια κάτω των 18 φαίνεται ότι ο IM Petrosyan Manuel θα βγει πρώτος μιας και προηγείται με ένα βαθμό έναντι των άλλων αντιπάλων του. Η μάχη για τη δεύτερη θέση είναι σκληρή μιας και 5 παίχτες έχουν από πεντέμισι βαθμούς (5, ½). Ο ΙΜ Kelires Andreas παίζει με τα λευκά ενάντια στον IM Jarmula Lukasz, δύο γύρους πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος Ο φίλος μου και μετρ Alexiadis Hristos τα πάει αρκετά καλά, έχοντας συγκεντρώσει 4 βαθμούς, κάνοντας απόδοση 2329 και κερδίζοντας περισσότερους από 21 βαθμούς.

Στα κορίτσια G8 η Gkoutzouki Aikaterini Argyro αγωνίζεται για μια από τις πρώτες θέσεις, εάν και έχει μείνει λίγο πιο πίσω στη βαθμολογία από τις υπόλοιπες πρωτοπόρες κοπέλες.

Η Tsolakidou Stavroula έχει μείνει λίγο πιο πίσω από τις πρώτες θέσεις, όμως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη μιας και έχουμε δύο γύρους. Αρκετά καλά πάει η Avramidou Anastasia η οποία βρίσκετε στην κορυφή και παλεύει για τις πρώτες θέσεις. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

 

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη