Έτοιμες για Ολυμπιάδα

 

95

Στη φωτογραφία βλέπουμε αριστερά την Σταυρούλα και δεξιά την Αναστασία να κρατάνε χαρούμενες τις νέας τους αποκτήσεις! Επιτυχία μπορούμε να θεωρήσουμε ακόμη και την 3η θέση την οποία κατέκτησε η Σταυρούλα Τσολακίδου.

 

 

Μπορεί η Σταυρούλα να μην κατέκτησε την πρώτη θέση, στην κατηγορία των κοριτσιών έως 16 ετών, όμως αναμφισβήτητα έχει κατακτήσει μια θέση στις καρδιές μας. Φυσικά δεν είναι και εύκολο αυτός που έχει την υψηλότερη βαθμολογία να κατακτάει πάντα την πρώτη θέση. Το σκάκι είναι ένα άθλημα και παίζει μεγάλο ρόλο η φόρμα των αθλητών, τα κίνητρα και άλλα πράγματα. Οπότε αυτό που μπορούμε να πούμε είναι συγχαρητήρια! Προσωπικά δηλώνω θαυμαστής, fan που λένε και οι Εγγλέζοι.

 

Garcia - Tsolakidou

96

Παίζουν τα μαύρα και κερδίζουν

 

Η “κοιλιά” στην απόδοση της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας κοριτσιών ξεκίνησε στον 5ο γύρο όπου αντιμετώπισε την “αναβαθμισμένη” Αναστασία Αβραμίδου. Η παρτίδα ήταν δύσκολη, πολύ μαχητική και η Σταυρούλα έπρεπε πραγματικά να παλέψει για την ισοπαλία, και τελικά κατάφερε να το λήξει σε νούλα.

Παρεμπιπτόντως η Αναστασία έχει πολύ ωραίο στυλ παιχνιδιού. Η επίθεσή της είναι σαν ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι αλλά ποτέ δεν διστάζει να σου φάει ένα πιόνι ώστε να κερδίσει στο φινάλε. Γιατί όπως έλεγε και ο Καπαμπλάνκα “οι καλοί παίχτες γνωρίζουν ότι το κέρδος ενός πιονιού είναι αρκετό για να κερδίσουν στο φινάλε”. Όποιος θέλει να μάθει πώς γίνετε αυτό ας παρακολουθήσει τις παρτίδες της Αβραμίδου, η οποία κατέκτησε την πέμπτη θέση.

Οι δυο κοπέλες είναι η βάση της Εθνικής ομάδας των γυναικών στην Ολυμπιάδα σκακιού που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες στο Μπακού. Μπορεί σιγά - σιγά αυτά τα δύο κορίτσια να μεγαλώνουν, έτσι δεν θα τα παρακολουθούμε στα νεανικά πρωταθλήματα, όμως υπάρχει ένας ακόμη λόγος για να συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτό το πρωτάθλημα για πολλά χρόνια ακόμη. Αυτός ο λόγος ονομάζετε Κατερίνα Γκουτζούκη.

 

97

 

Η Πρωταθλήτρια Ελλάδας, στην κατηγορία Κ8, έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση. Η Κατερίνα τερμάτισε ισόβαθμη στις θέσεις 8-11, ανάμεσα στις 66 Πρωταθλήτριες της κατηγορίας της από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Στον τελευταίο γύρο αντιμετώπισε την Ρωσίδα Alexandra Shvedova, η οποία και τελικά αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια.

Εάν είχε κάνει νίκη στον τελευταίο γύρο θα κατακτούσε ένα μετάλλιο, , ωστόσο έχασε την παρτίδα. Όμως η εμφάνιση της, το μεγάλο ταλέντο της και η τρομερή μαχητικότητα της εγγυάται ότι σύντομα θα ακούσουμε το όνομα της ξανά. Επίσης να σημειώσουμε ότι κατέκτησε ένα προσωπικό της στόχο, δηλαδή να είναι μέσα στην πρώτη 10άδα.

Στα αγόρια έως 18 ετών ο Ανδρέας Κελίρης πήρε την 9η θέση κάνοντας επίσης μια καλή εμφάνιση, αλλά όχι αυτή που θα περίμεναν οι θαυμαστές του… Έπαιξε μερικές υπέροχες παρτίδες και  του αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό. Μπορείτε να διαβάσετε τις παρτίδες του πατώντας εδώ.

Επίσης καλή εμφάνιση έκανε και ο φίλος μου ο Αλεξιάδης Χρήστος με 5 βαθμούς και απόδοση 2342. Τέλος αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

 

Save

PGN

 
 

Save

Save

Save

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη