9ος Γύρος

141

Ισόπαλο ήταν το τελικό αποτέλεσμα και για τις δύο Ελληνικές ομάδες στον 8ο γύρο. Οι άνδρες…

 

 

... έπαιξαν ένα πολύ σκληρό ντέρμπι με τη Σλοβενία όπου νίκησαν οι Παπαιωάννου και Χαλκιάς. Οι γυναίκες έπαιξαν με την Βραζιλία και εκεί είχαμε νίκη της Τσολακίδου, ενώ ισοπαλίες έκανε η Αβραμιδου και Μαρκαντωνάκη. Επίσης ισόπαλο επίσης ήταν και το αποτέλεσμα στον παιχνίδι της Κύπρου με το Ελ Σαλβαδόρ.

Μερικές φορές δεν συνειδητοποιούν πόσο ισχυροί είμαστε εμείς οι Έλληνες, δήλωσε ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο γκρανμαίτρ της πρώτης Ελληνικής σκακιέρας. Στη συνέντευξη που έδωσε στην Anastasia Karlovich δήλωσε επίοης ότι ήταν η τέταρτη φορά που έπαιξε ενάντια στον “Alexander the Great”, τον ιστορικό αυτόν γκρανμαίτρ Alexander Beliavsky.

Η Ελληνική ομάδα, μαζί με την πρωτοπόρο Αμερική, είναι οι μοναδικές ομάδες, στην ανοιχτή κατηγορία, οι οποίες δεν έχουν ηττηθεί!

Η Karlovich είπε στον Έλληνα πρωταθλητή ότι μια από τις προηγούμενες μέρες ότι έμαθε από τον συνάδελφό του, Δ. Μαστροβασίλη, ότι η μυστική στρατηγική του Γιάννη είναι να παίζει για ισοπαλία με τα λευκά και να πιέζει με τα μαύρα.

Ο Παπαϊωάννου είπε ότι αυτό είναι περισσότερο ένα Ελληνικό αστείο παρά μια στρατηγική. Είναι δύσκολο να βγάλει κάποιος πλεονέκτημα είτε παίζει με τα λευκά, είτε με τα μαύρα.

Ο Έλληνας παίχτης συνέχισε λέγοντας ότι νοιώθει λίγο άσχημα διότι το σπουδαίος Γάλλος παίχτης MVL (Maxime Vachier-Lagrave) δεν θα είναι ο MVP, δηλαδή ο καλύτερος παίχτης του τουρνουά, επειδή έπαιξε με τον Παπ και έκανε ισοπαλία.

Η επόμενη ερώτηση φυσικά από την Karlovich ήταν για το πόσο δύσκολο είναι να κάνει κάποιος ισοπαλία με ένα παίχτη του 2800. Ο Γιάννη είναι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και φυσικά αυτό δεν είναι μια Ελληνική συνήθεια. Η Ελληνική ανδρική ομάδα είναι ήμι - επαγγελματική, γι’ αυτό δεν έχουν τόσο πολύ μεγάλη εμπειρία στα ανοίγματα (σε σχέσει με τους υπόλοιπους 2800 παίχτες), δεν έχουν αναλύσει τόσες πολλές θέσεις και μερικές φορές ξεχνάνε τη θεωρία. Έτσι μερικές φορές είναι “αναγκασμένοι” να κάνουν ισοπαλία ακόμη και με τα λευκά κομμάτια.

“Από την άλλη πλευρά είμαστε πολύ παθιασμένοι παίχτες και παίζουμε σκάκι του δρόμου”, όπως συνηθίζω να λέω, συνέχισε ο Παπαϊωάννου.

Το φοβερό ματς Ρωσία - Αμερική, γεμάτο σασπένς, τελικά έληξε ισόπαλο. Ισοπαλίες έγιναν στις δύο πρώτες σκακιέρες Karjakin - Caruana και Kramnik - Nakamura. Ο So κατάφερε να κατατροπώσει το “χρυσό παιδί”, τον Nepomniachtchi, ο οποίος εκείνο το σημείο είχε 7 νίκες σε 7 αγώνες! Τέλος ο Grischuk κέρδισε τον Robson και επανέφερε την ισορροπία στο ματς.

Η κλήρωση του 9ου γύρου ορίζει ότι η ανδρική Ελληνική ομάδα θα παίξει με τους φίλους μας τους Τούρκους. Για όσους δεν το γνωρίζουν να πούμε εδώ ότι η Ελλάδα έχει άριστες σχέσεις με την Τουρκία στο σκάκι καθώς επίσης στο τιμόνι της εθνικής Τουρκίας βρίσκεται ο Έλληνας προπονητής Σ. Γρίβας. Οπότε θα δούμε μια ωραία αναμέτρηση.

Οι γυναίκες θα αντιμετωπίσουν την ομάδα της Λιθουανίας και η Κυπριακή ομάδα θα παίξει με την ομάδα του Παναμά. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, στην ανοιχτή κατηγορία, η Ουκρανία παίζει με την Ινδία, η Αμερική με τη Νορβηγία και το Ιράν με την Αγγλία.

Save

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη