Παγκόσμιο

169

Δεν είναι δυνατόν το κάθε παιδί θαύμα να γίνει μια μέρα σούπερ σταρ, αλλά μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι...

...τα πράγματα έχουν πάει πολύ καλά για Carlsen και Karjakin.

Ο Σεργκέι είναι ο τρίτος νεότερος γκρανμαίτρ όλων των εποχών. Θα αντιμετωπίσει τον Κάρλσεν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι, το Νοέμβριο, στη Νέα Υόρκη. Όπως είναι αναμενόμενο αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα έχει το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από κάθε προηγούμενο.

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι θα αναμετρηθούν δύο παίχτες, για τον παγκόσμιο τίτλο, οι οποίοι έχουν μεγαλώσει στην εποχή των υπολογιστών. Αυτό σημαίνει ότι τα παιχνίδια μεταξύ τους θα είναι συναρπαστικά και φυσικά εσείς μπορείτε να μαθαίνετε τα πάντα μέσα από το www.chessgames.gr .

Στο ματς θα παιχτούν μόνο 12 παιχνίδια και αυτό σημαίνει ότι έπειτα από οποιαδήποτε ήττα, το παραμικρό στραβοπάτημα, θα υπάρχει πολύ μικρό περιθώριο για να γίνει το come back. Δηλαδή εάν κάποιος προηγηθεί, μάλλον θα μπορέσει να κρατήσει και το πλεονέκτημά του. ίσως λοιπόν στις πρώτες παρτίδες και οι δύο παίχτες να παίξουν συγκρατημένα, αλλά σίγουρα η μάχη θα είναι συναρπαστική και δυνατή σε κάθε κίνηση. Από την μια μεριά θα παίξει ο Κάρλσεν, ο οποίος είναι ικανός να κερδίσει οποιαδήποτε θέση ανά πάσα στιγμή, και από την άλλη πλευρά θα είναι ο Καριάκιν, ο οποίος είναι τρομερά φιλόδοξος και έχει την βοήθεια από ένα πολύ μεγάλο επιτελείο σκακιστών οι οποίοι τον στηρίζουν.

Όσον αφορά τα στατιστικά ο Μάγνους είναι μπροστά με 4-1 σε νίκες. Επίσης αυτοί οι δύο παίχτες έχουν 16 ισόπαλες παρτίδες. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι δύο παίχτες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Εάν αυτή η αναλογία των παρτίδων ισχύσει τότε μάλλον ο Μάγκνους θα κερδίσει το ματς με δύο έξτρα βαθμούς, δηλαδή κάτι σαν 7-5.

Όμως τα προγνωστικά είναι για να καταρρίπτονται ή για να αλλάξουν. Τίποτα δεν είναι σίγουρο και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον. Μπορούμε όμως να μαντεύουμε ή λέμε τη γνώμη μας. Αλήθεια ποια είναι η γνώμη σας; ποιος λέτε να κερδίσει τον Παγκόσμιο Τίτλο στο σκάκι; Θα παραμείνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Κάρλσεν ή θα έχουμε έναν νέο, τον Καριάκιν;

Μπορείτε να συμμετέχετε στην ψηφοφορία η οποία είναι ακριβώς πάνω δεξιά, όπως διαβάσετε τη σελίδα.

Ο πρωταθλητής έχει αποδείξει ότι παίζει με ακρίβεια τις κινήσεις του στα ματς, αλλά μερικές φορές επιτίθεται με μένος προσπαθώντας να συντρίψει τον αντίπαλό του, κάνοντας μερικές θυσίες οι οποίες δεν είναι τόσο καλές. Το έχει κάνει αυτό εναντίων του Καρουάνα και δεν του είχε βγει σε καλό. Αν προσπαθήσει να κάνει το ίδιο ενάντια στον καλύτερο αμυντικό του κόσμου, τον Καριάκιν, μάλλον δεν θα τα καταφέρει.

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη