Στην κορυφή!

191

Η Καβαλιώτισσα σκακίστρια Σταυρούλα Τσολακίδου βρέθηκε και πάλι στην...

...κορυφή του κόσμου. Σε ηλικία μόλις 16 ετών, κατάκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία.

Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου στην πόλη Χάντι Μανσίνσκ και η Σταυρούλα τερμάτισε πρώτη με 9 βαθμούς σε 11 αγώνες, πετυχαίνοντας οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες, μία ήττα.

Πέρσι κατείχε τον παγκόσμιο τίτλο στις κοπέλες έως 16 χρονών, όμως φέτος αγωνίστηκε στην ανώτερη από την ηλικία της κατηγορία αυτή των Νεανίδων μέχρι 18 ετών. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 52 σκακίστριες από 37 διαφορετικές χώρες.

192

Η πρώτη επιτυχία είχε έρθει το 2013, έπειτα το 2015 και φέτος ήταν η τρίτη φορά που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοντας ακόμη μία πολύ σπουδαία διάκριση για την ίδια, την Ελλάδα και το ελληνικό σκάκι.

Ο Βασίλης Θεοδωρίδης, πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, δεν κρύβει τη χαρά και την ικανοποίηση γι' αυτήν τη μεγάλη διάκριση, σημειώνοντας: «Είναι μοναδική στα χρονικά η επιτυχία που σημείωσε. Ποτέ, καμία άλλη αθλήτρια, πανελλαδικά η πανευρωπαϊκά, σε τόσο νεαρή ηλικία, δεν κατέκτησε τρία συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα».

«Η συνέπεια, οι πολύωρες προπονήσεις της, το αγωνιστικό πνεύμα που τη διακρίνει, η προσπάθεια και η επίμονή της, την οδήγησαν σε αυτήν τη μεγαλειώδη νίκη», τονίζει ο κ. Θεοδωρίδης.

193

Η επόμενη προτεραιότητα της 16χρονης μαθήτριας, της Β΄ Λυκείου, είναι οι σχολικές υποχρεώσεις. Το www.chessgames.gr συγχαίρει θερμά τη Σταυρούλα Τσολακίδου και εύχεται τα καλύτερα!

Εάν η Σταυρούλα τα καταφέρνει τόσο καλά στα νεανικά πρωταθλήματα τι μπορεί να την εμποδίσει στην κατάκτηση του γυναικείου Παγκόσμιου Τίτλου στο σκάκι;

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη