Κάρλσεν-Καριάκιν

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στις κορυφαίες σκακιστικές ιστοσελίδες η δήλωση της Agon ότι θα…

202

μηνύσει οποιαδήποτε ιστοσελίδα αναμεταδώσει ζωντανά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκάκι. Η αμερικάνικη εταιρία θέλει να προωθήσει τα δικά τις προϊόντα και υπηρεσίες, διεκδικώντας την αποκλειστικότητα της ζωντανής μετάδοσης.

 

Φυσικά όλες οι ιστοσελίδες θα μπορούν να αναμεταδώσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μέσα από μια εφαρμογή την οποία θα μπορούν οι ιστοσελίδες να ενσωματώσουν στο διαδίκτυο. Μόνο μέσα από αυτή την εφαρμογή θα μπορεί μια άλλη ιστοσελίδα να μεταδίδει τις ζωντανές κινήσεις, από τον αγώνα Κάρλσεν Καριάκιν.

 

203

 

Το www.chessgames.gr έχει έρθει ήδη σε επαφή με την Agon, έχει εγκριθεί, και έτσι θα μεταδώσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκάκι ζωντανά από εδώ.

 

Η μήνυση

 

Στο τουρνουά των διεκδικητών το Μάρτιο η Agon, προς έκπληξη του σκακιστικού κόσμου, είχε ανακοινώσει ότι μόνο αυτή θα μπορεί να αναμεταδίδει τους αγώνες ζωντανά. Όμως 3 μεγάλα σκακιστικά site αγνόησαν αυτή την προειδοποιήσει. Αυτά ήταν το chessbomb.com, chess24.com και το chessgames.com.

 

204

 

Η Agon διεκδικεί περίπου 300 χιλιάδες ευρώ από το κάθε σιτε ξεχωριστά! Πρώτα απολογήθηκε το Chess24. Το Chessgames (όχι το δικός μας το Ελληνικό, το Αγγλικό σιτε) θα πρέπει να απολογηθεί τον Ιανουάριο και τελευταίο το Chessbomb, το οποίο θα πρέπει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο τον Φεβρουάριο.

 

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό γίνετε για πρώτη φορά στο σκάκι, είναι μια επανάσταση. Ο χρόνος θα δείξει εάν αυτή η κίνηση θα βοηθήσει θετικά ή αρνητικά το σκάκι. Βέβαια στη σελίδα του, το chess24, ανακοίνωσε ότι κέρδισε την νομική υπόθεση και έχει ανακοινώσει ήδη τους σχολιαστές για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι.

 

Σίγουρα η Agon έχει ένα πολύ σημαντικό νομικό πλαίσιο και έχουν δαπανήσει ένα τεράστιο ποσό, ώστε να οργανώσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκάκι και έτσι περιμένουν τουλάχιστον να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Επίσης η Agon έχει την υποστήριξη της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

 

Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι εάν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα τότε μπορούν να φέρουν κοντά στο σκάκι πολύ περισσότερους χορηγούς και έτσι να αναπτυχθεί το άθλημα ακόμη περισσότερο. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα εμπορικά βιώσιμο μέλλον για το σκάκι. Όσο πιο εμπορικούς εταίρους θα προσελκύσει το σκάκι, τόσο περισσότερα χρήματα μπορούν να επενδυθούν, ώστε να γίνουν καλύτερες εκπομπές, εκδηλώσεις, τουρνουά και ανάπτυξη γενικότερα. Αυτή είναι μια πολύ απλή μαθηματική εξίσωση.

 

Το πρωτάθλημα

 

205

 

Ο Νορβηγός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μάγκνους Κάρλσεν στο σκάκι και ο Ρώσος διεκδικητής Σεργκέι Καριάκιν θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη από 11 έως 30 Νοεμβρίου, στο ματς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτό θα είναι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκάκι της νέας γενιάς των κορυφαίων παικτών. Και οι δύο παίχτες γεννήθηκαν το 1990.

 

Η συνάντηση θα έχει 12-παιχνίδια και φυσικά θα κερδίσει την προσοχή όλου του σκακιστικού κόσμου. Στην πρώτη παρτίδα ο Μάγκους έχει τα λευκά. Συνήθως η πρώτη παρτίδα γίνεται ισοπαλία, όμως ποτέ δεν μπορούμε να προδικάσουμε ένα αποτέλεσμα στο σκάκι.

 

Οι προβλέψεις

 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του www.chessgames.gr τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

 

Νίκη του Κάρλσεν = 32 ψήφους

Νίκη του Καριάκιν = 6 ψήφους

Νίκη του Κάρλσεν, με δύο νίκες = 13 ψήφους

Νίκη του Κάριακιν, με δύο νίκες = 3 ψήφους

 

Επίσης όλες οι διεθνής προβλέψεις δίνουν τον Νορβηγό παίχτη ως το φαβορί. Ο Κάρσλεν έχει 81 βαθμούς ΕΛΟ περισσότερους από το διεκδικητή.

 

Μέχρι αυτή τη στιγμή οι δύο παίχτες έχουν συναντηθεί σε 47 παιχνίδια. 21 εκ των οποίων ήταν σε ένα κλασικό χρόνο σκέψης, τα 4 από αυτά έληξαν με νίκη του Μάγκνους και μόνο ένα πήρε ο Σέργκει. Το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσουμε ένα δυνατό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Η προετοιμασία

 

206

 

Η προετοιμασία, απ’ όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, σε αυτό το επίπεδο διαρκεί πολλούς μήνες και ο κάθε παίχτης έχει πίσω του μια μεγάλη αναλυτική ομάδα, η οποία συνήθως δεν είναι ορατή στη κοινό. Ο Καριάκιν βέβαια δεν κρύβει καθόλου τον κολλητό του τον Μεμεντιάροφ, οι οποίοι βγαίνουν συνέχεια φωτογραφίες αγκαλιασμένοι. Ο Ρώσος διεκδικητής μάλλον χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη και ψυχική δύναμη για το πρωτάθλημα και αποφάσισε να βασιστεί περισσότερο στον κολλητό του παρά στην γυναίκα του.

 

207

 

Ο δε Κάρλσεν συνεχίζει να απολαμβάνει τα προνόμια και την δημοσιότητα του Παγκόσμιου Στέμματος. Έχει κάνει φωτογραφίσεις, προωθώντας ρούχα, συμμετείχε ως φιγούρα καρτούν με την διάσημη πάπια Donald Duck, και τέλος περνάει τον χρόνο του βγάζοντας φωτογραφίες με θαυμάστριες.

 

208

 

Αυτό θα είναι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το οποίο δεν θα πρέπει να χάσει κανένας! :)

 

Save

Save

Save

Save

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη