1ο Πρωτάθλημα Χέρι – μυαλό

1

 

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου του 2017 πραγματοποιήθηκε το πρώτο πρωτάθλημα χέρι - μυαλό στο Σκακιστικό Σύλλογο Πύρρος. Μικροί και μεγάλοι πήραν μέρος στο πρώτο εορταστικό πρωτάθλημα σκάκι αυτής της χρονιάς. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Δημήτρη για τις όμορφες φωτογραφίες.

 

Το χέρι – μυαλό, είναι μια ειδική κατηγορία αγώνων, όπου μια ομάδα από δύο παίχτες αντιμετωπίζει άλλη μια ομάδα με αντίστοιχα δύο παίχτες. Ο ένας παίχτης είναι το χέρι και ο άλλος το μυαλό. Το «μυαλό» λέει για παράδειγμα πιόνι. Το «χέρι» είναι υποχρεωμένο να μετακινήσει ένα πιόνι, όπου θέλει, αλλά μπορεί να παίξει μόνο με κάποιο πιόνι. Έπειτα το μυαλό λέει «άλογο». Έτσι λοιπόν το χέρι, είναι υπερχρεωμένο να παίξει ένα άλογο σε όποιο τετράγωνο επιθυμεί. Είναι λοιπόν μια παρτίδα στην οποία χρειάζεται συνεργασία, εφευρετικότητα και πολύ προσοχή!

 

2

 

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Και η αρχή έγινε αυτή την Κυριακή. Επίσης η Κυριακή είναι μια ιδιαίτερη μέρα και συνήθως είναι η μέρα των σκακιστικών αγώνων. Έτσι λοιπόν θα έχουμε τη δυνατότητες να συμμετέχουμε σε πολλούς ακόμη αγώνες μέσα στο 2017.

 

Στο πρωτάθλημα παίχτηκαν πέντε γύροι με χρόνο σκέψης 10 λεπτά για την κάθε ομάδα. Αν και είπαμε ότι ξεκινάμε στις 11:00 περιμέναμε μερικές ομάδες μέχρι τις 11:30 και μετά ξεκινήσαμε. Μέχρι και μια ομάδα που ήρθε στις 12:00 και αυτή την αφήσαμε να παίξει, όλοι οι καλοί χωράνε. ;-)

 

Οι νικητές

 

Η νικήτρια ομάδα του τουρνουά είναι ο Χρίστος Κίτσος μαζί με τον Θεοδώρου Βαλεντίνο! Αν και έχασαν τον πρώτο γύρο κατάφεραν να κερδίσουν τους επόμενους τέσσερις και άξια ανακηρύχτηκαν νικητές του τουρνουά! Οι υπόλοιπες ομάδες συγκέντρωσαν από δύο βαθμούς, οπότε είχαμε μια εξαπλή (!) ισοβαθμία με δύο βαθμούς. Σύμφωνα με το κριτήριο της βαθμολογικής προόδου, δηλαδή ποιος θα συγκεντρώσει τους βαθμούς πιο γρήγορα, μπορέσαμε να βγάλουμε μια άκρη από αυτή την ισοβαθμία. Δεύτερη είναι η ομάδα Πέτρος – Αποστόλης και τρίτη η ομάδα Δημήτρης – Βεατρίκη.

 

3

 

Κοπή πίτας

 

Σε κάθε πρωτάθλημα, σε κάθε αγώνα, υπάρχουν οι νικητές και οι ηττημένοι. Δεν γίνετε να κερδίζουμε συνέχεια, αλλά με λίγη προσπάθεια μπορούμε να αρχίσουμε να σημειώνουμε μερικές νίκες. Ελπίζω ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στο πρωτάθλημα να το απόλαυσαν όσο κι εγώ. Την άλλη Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, και στις 12:00 η ώρα θα κόψουμε την πίτα του Συλλόγου. Όποιος βρει το φλουρί θα κερδίσει δώρο μια σκακιέρα, μια ευγενική χορηγία από την Κάισσα Ιωαννίνων.

 

5

 

Αναλυτικά οι ομάδες και η βαθμολογία

 

1. Πέτρος – Αποστόλης = 2 βαθμούς

2. Χρίστος – Χάρης = 2 βαθμούς

3. Δημήτρης – Βεατρίκη = 2 βαθμούς

4. Άγγελος – Στέργιος = 2 βαθμούς

5. Ελπίδα – Ελένη = 2 βαθμούς

6. Χρίστος – Βαλεντίνος = 4 βαθμούς

7. Εύα – Μιράντα = 2 βαθμούς

 

6

 

1ος γύρος

 

1η ομάδα – 4η ομάδα = 1-0

2η ομάδα – 3η ομάδα = 0-1

5η ομάδα = bye

 

2ος γύρος

 

5η ομάδα – 2η ομάδα = 0-1

3η ομάδα – 1η ομάδα = 0-1

4η ομάδα – 6η ομάδα = 0-1

 

3ος γύρος

 

1η ομάδα – 2η ομάδα = 0-1

4η ομάδα – 5η ομάδα = 0-1

7η ομάδα – 6η ομάδα = 0-1

 

4ος γύρος

 

1η ομάδα – 6η ομάδα = 0-1

2η ομάδα – 4η ομάδα = 0-1

7η ομάδα – 3η ομάδα = 1-0

Σημείωση: η 5η ομάδα κουράστηκε και την βγάλαμε εκτός κλήρωσης, όμως δεν της δώσαμε κι άλλο βαθμό bye.

 

7

 

5ος γύρος

 

6η ομάδα – 2η ομάδα = 1-0

3η ομάδα – 4η ομάδα = 0-1

7η ομάδα – 1η ομάδα = 1-0

 

Save

Save

Save

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη