Αγώνες

30

Με επιτυχία διοργανώθηκε το πρώτο ατομικό εσωτερικό πρωτάθλημα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα του Συλλόγου. Συμμετείχαν 9 αθλητές / μαθητές του Συλλόγου, ώστε να βγάλουμε τους τέσσερις πρώτους οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν σε αγώνες μέσω διαδικτύου κάποια άλλη ομάδα εκτός Ιωαννίνων.

Το διαδίκτυο μπορεί να εκμηδενίσει τις αποστάσεις και έτσι δίνει την δυνατότητα σε όλους όσους αγαπάμε το σκάκι να παίξουμε αγώνες ανά πάσα στιγμή. Οι αγώνες θα γίνουν κάποια στιγμή μέσα στο Μάρτιο έπειτα από συνεννόηση με τον άλλο Σύλλογο.

Το πρωτάθλημα έχει πέντε γύρους και ολοκληρώθηκε την ίδια μέρα ο χρόνος ήταν 10 λεπτά και δύο δευτερόλεπτα ανά κίνηση για τον κάθε παίκτη η βαθμολογική κατάταξη έδειξε ότι οι παίκτες δεν έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους και αυτό σημαίνει ότι  στα επόμενα πρωταθλήματα μπορούμε να δούμε κι άλλες ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις με ευγενή άμιλλα.

 

Αναλυτικά η βαθμολογία είναι η εξής:

 

  1. Γιούτσου Μιράντα 4 βαθμοί
  2. Κίτσος Χρίστος  4 βαθμοί
  3. Γιούτσος Βασίλης  4 βαθμοί
  4. Χαρίσης Χάρης  3 βαθμοί
  5. Ντόντορος Αποστόλης 3 βαθμοί
  6. Τζίμα Εύα 3 βαθμοί
  7. Ντόντου Βεατρίκη 3 βαθμοί
  8. Καβουσιανού Δέσποινα 1 βαθμός
  9. Καβουσιανού Γιάννης 1 βαθμός

 

Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα δεν είχαμε κύπελλα και μετάλλια γιατί πρέπει πάνω από όλα να μάθουμε να αγωνιζόμαστε και να ευχαριστιόμαστε το σκάκι άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα. Όταν υπάρχουν ισοβαθμίες στο  πρωτάθλημα η τελική κατάταξη καθορίζεται από τα κριτήρια ισοβαθμίας.  το κύριο κριτήριο το οποίο αποφάσισε,  δηλαδή το έβγαλε αυτόματα υπολογιστής, ήταν το Buchholz. To Buchholz μετράει τους βαθμούς που έκαναν οι αντίπαλοι με τους οποίους έπαιξε ο κάθε παίκτης. Ίσως στο μέλλον έχουμε έναν ξεκάθαρα 1 η πρώτη και έτσι δεν θα χρειάζεται να γίνεται λόγος για τα κριτήρια. Θα ήθελα να πω μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν για την αγωνιστικότητα  και τη μαχητικότητά τους. Σίγουρα θα κάνουμε κι άλλα πρωταθλήματα στο μέλλον.

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη