Βασίλισσες

94

Πόσες είναι οι περισσότερες βασίλισσες που έχεις βγάλει σε μια παρτίδα σκάκι; Θεωρητικά κάποιος μπορεί να έχει μέχρι 9 βασίλισσες. Όλοι ξεκινάμε με μια βασίλισσα και έχουμε 8 πιόνια. Αυτά τα 8 πιόνια μπορούμε να τα προάγουμε σε νέες βασίλισσες, έτσι δεν είναι;

 

Ε να λοιπόν που έφτασε η ώρα να σας παρουσιάσω μια παρτίδα μου στην οποία κατάφερα να έχω 7 βασίλισσες! Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει ποτέ να έχω 9 βασίλισσες, και δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να γίνει πρακτικά. Όμως ποιος ξέρει ίσως εσείς τα καταφέρετε... :)

 

Ο αντίπαλός μου δεν έπαιζε καλά και πολύ γρήγορα έχασε όλα τα κομμάτια του. Σε γενικές γραμμές εάν κάποιος χάσει ένα πιόνι, τότε λογικό είναι να χάσει και την παρτίδα. Ο παίχτης με το επιπλέον πιόνι θα ανταλλάξει όλα τα υπόλοιπα κομμάτια και θα προάγει αυτό το επιπλέον πιόνι σε μια νέα βασίλισσα. Αυτή η στρατηγική είναι από τις βασικές στο σκάκι. Όμως σχεδόν όλοι οι αρχάριοι παίχτες δεν ενδιαφέρονται για τα πιόνια τους. Νομίζουν ότι είναι ασήμαντα. Φυσικά τα πιόνια είναι πολύ σημαντικά.

 

Το τελικό ματ ήρθε από τον αξιωματικό. Θα μπορούσε να το πραγματοποιήσει και μια από τις βασίλισσες, αλλά δεν πειράζει.

 

Σημείωση: Εδώ θα ήθελα να τονίσω κάτι ακόμη. Η φλυαρία είναι κάτι πολύ άσχημο. Για να κερδίσουμε μια παρτίδα σκάκι μας χρειάζεται μόνο μια βασίλισσα και ο βασιλιάς μας. Έτσι λοιπόν οποιαδήποτε άλλη βασίλισσα είναι απλώς φλυαρία. Είναι ένα περιττό κομμάτι που δεν χρειαζόμαστε. Έχω κάνει αμέτρητες φορές ΠΑΤ τους αντιπάλους μου προσπαθώντας να βγάλω πολλές βασίλισσες. Οπότε η παρακάτω παρτίδα είναι απλώς για πλάκα και δεν έχει κάποια σοβαρή διδακτική αξία. :)

 

PGN

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη