Νεανικά

95

Με επιτυχία διοργάνωσε ο Πύρρος Άρτας τα ατομικά νεανικά πρωταθλήματα για το 2017! Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Απριλίου στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας.

Στην κατηγορία των Κ14/Κ16 ο Xhuveli Dion ήταν ασταμάτητος ο οποίος τερμάτισε μόνος πρώτος και αήττητος με 4 βαθμούς σε 5 αγώνες.

Μπορεί ο Στρατηγός να είχε το πιο υψηλό ΕΛΟ, όμως το ΕΛΟ από μόνο του δεν κερδίζει παρτίδες εάν δεν παίζεις κι εσύ στρατηγικά, έτσι δεν είναι;

Ο Λευτεριότης είναι καλό παιδί, αλλά έχει μια καλή δικαιολογία για την δεύτερη θέση. Μάλλον θα κουράστηκε από το μπάσκετ. Πρέπει να ομολογήσω ότι στο μπάσκετ είναι πολύ καλός στα πρώτα 5 λεπτά, μετά ξεμένει από δυνάμεις ή τα παρατάει. Δεν πειράζει φίλε θα μάθεις κι εσύ! :p

 

Τελική Κατάταξη μετά από 5 Γύρους

 

Κατ. Όνομα Έλο Βαθ.
1 Xhuveli Dion 1427 4
2 Leftheriotis Alexandros 1795 3,5
3 Stratigos Spiros 1819 3,5
4 Kostoulas Evaggelos 0 3
5 Kitsos Christos 0 2,5
6 Theodorou Christos Valentinos 0 2
7 Tisarchontos Spyridon 1199 1,5
8 Tsekouras Papagiotis Pantelis 0 0

 

Στην κατηγορία των Κ12 υπήρχε μια φοβερή ισοβαθμία αλλά τελικά, σύμφωνα με τα κριτήρια, ο Ηλίας κατάφερε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο.

 

Τελική Κατάταξη μετά από 5 Γύρους

 

Κατ. Όνομα Έλο Βαθ.
1 Gartzonikas Ilias 0 3,5
  Koulis Vasilis Iosif 1468 3,5
3 Polizos Vasilis 0 2
4 Ragos Panagiotis 0 1
5 Charalampous Georgios 0 0

 

Στην κατηγορία των Κ10 ο Βασίλης εκπλήρωσε το όνειρο του κάθε σκακιστή, δηλαδή να πετύχει το απόλυτο 5 νίκες σε 5 αγώνες. Μπράβο Βασίλη! Προβλέπω ότι θα παίζει σιμουλτανέ σε λίγο καιρό τους Κερκυραίους, μικρούς ή μεγάλους...

Τελική Κατάταξη μετά από 5 Γύρους

 

Κατ. Όνομα Έλο
1 Gioutsos Vasileios 1172
2 Gkovas Aristarchos 0
3 Moschat Iosif Theodoros 1206
4 Rempis Filippos 0
5 Nikou Christos 0
6 Tomaras Christos 0
7 Gkartzonikas Dimitrios 0

 

96 

 

Στην κατηγορία των Κ8 δυστυχώς μερικές παρτίδες τελείωσαν με αντικανονικές κινήσεις, δηλαδή μερικά παιδιά έκανα αντικανονικές και έχασαν τις παρτίδες τους. Αν και οι αγώνες ήταν μια καλή εμπειρία θα πρέπει να συγκεντρωθούν λίγο περισσότερο στο γράψιμο των παρτίδων και να μην βιάζονται! Ο χρόνος σκέψης που έχουμε στους αγώνες είναι πάρα πολύς.

Ο Xhuveli Rafael, βαδίζοντας στα χνάρια του αδερφού του, κατάφερε να τερματίσει μόνος πρώτος με 5 βαθμούς σε 5 αγώνες. Έπαιζε και έγραφε τις κινήσεις του ήρεμα, κατανάλωνε χρόνο στο ρολόι του, ήταν προσεκτικός, πραγματικά απολαυστικό να τον βλέπεις να παίζει. Η μοναδική στιγμή που αγχώθηκε λίγο ήταν όταν δεν βρήκε αμέσως τον μπαμπά του μόλις είχε τελειώσει την παρτίδα του, αλλά με την βοήθεια του Μάνου, όταν κύλησαν ομαλά. :)

Σκληρή ήταν η μάχη για την τρίτη θέση, του μεταλλίου. Δυστυχώς κάποια στιγμή στο τουρνουά θα ισοβαθμήσουμε με τους αντιπάλους μας και εκεί θα εφαρμοστούν τα τα κριτήρια ισοβαθμίας. Υπάρχουν δηλαδή διαφορετικά κριτήρια για το πόσους βαθμούς είχαν οι αντίπαλοι του κάθε παίχτη, ποιος συγκέντρωσε πιο γρήγορα τους βαθμούς του κ.α. Δυστυχώς ο φίλος μου ο Χάρης δεν κατάφερε να κερδίσει το μετάλλιο, όμως έτσι είναι και τα πράματα στη ζωή. Δεν μπορούμε να έχουμε ό,τι θέλουμε όταν το θέλουμε. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει απλώς να προσπαθούμε για το καλύτερο και έτσι όλα θα γίνουν και οι δύο νεαροί σκακιστές, Αλέξανδρος και Χάρης, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ξανά το χρυσό μετάλλιο του χρόνου.

 

Τελική Κατάταξη μετά από 5 Γύρους

 

Κατ. Όνομα Έλο Βαθ.
1 Xhuveli Rafael 1018 5
2 Pantelis Anastasios Panagiotis 0 4
3 Salvanos Louvros Alexandros 0 3
4 Charisis Charalampos 0 3
5 Chaskis Orestis 0 2
6 Mpalatsoukas Thomas Panagiotis 0 2
7 Merkouris Spyridon 0 1

 

Στην κατηγορία των Κ8/Κ10, στις κοπέλες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις δεσποινίδες για το μαχητικό σκάκι που έπαιξαν και ένα ιδιαίτερο μπράβο στην Άλκιστη που βγήκε πρώτη!

 

Τελική Κατάταξη μετά από 5 Γύρους

 

Κατ. Όνομα Βαθ.
1 Giannopoulou Alkistis Maria 5
2 Missiou Antonia Eliza 4
3 Giannopoulou Sofia Lida 3
4 Charalampous Konstantina 2
5 Merkouri Zakelina 1
6 Apostolopoulou Ioanna 0

 

Φοβερές μάχες έγιναν και στην κατηγορία των Κ12/Κ14/Κ16 όπου στις δυο πρώτες αλλά και στην Τρίτη και τέταρτη θέση είχαμε ισοβαθμίες! Τελικά επικράτησαν η Μιράντα και η Αποστολία. Η αγαπητή Μιράντα δεν κατάφερε να επικρατήσει εύκολα, όπως έκανε ο αδερφός της ο Βασίλης, όμως εδώ έπαιζαν πολύ περισσότερα κορίτσια και το πρωτάθλημα ήταν πραγματικά πολύ ανταγωνιστικό.

Τελική Κατάταξη μετά από 5 Γύρους

Κατ. Όνομα Έλο Βαθ.
1 Gioutsou Miranta 1314 4,5
  Parisi Theodora 1114 4,5
3 Ntakoula Apostolia Evangelia 0 3
4 Chaski Chrisanthi 0 3
5 Tsakagianni Magdalini 0 1
6 Gartzonika Alexandra 0 1
7 Tatsiopoulou Katerina Elpida 0 1

 

Η νέα και όμορφη σελίδα του διοργανωτή βρίσκετε εδώ.

 

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη