Κυπελλούχος

98

Το κύπελλο ΤΕΣΣΔΕ πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα 6 και 7 Μαίου με τη συμμετοχή 3 ομάδων. Στον πρώτο γύρο ο Σ.Ι.Σ., από τα Γιάννενα, κατέβασε το βαρύ πυροβολικό με τους...

...Παππά, Παπαγεωργίου, Τεπελένη και Ζιοβύρη, όμως δεν τα κατάφεραν ενάντια στον ΣΠΖ Κέρκυρας ο οποίος πήρε την «εκδίκηση» του για το πρωτάθλημα.

Μπορεί ο Παππάς να κέρδισε πειστικά στην πρώτη σκακιέρα, ο αγαπητός φίλος κ. Τρύφωνας έκανε ισοπαλία με τον Παπ σε μια μαχητική παρτίδα, αλλά από εκεί και κάτω έγινε σφαγή...

 

Ο μεν Ζιό, εάν και έπαιζε το αγαπημένο του σύστημα την Σικελική, όμως η καταστροφή ξεκίνησε όταν στην κίνηση 17 έφαγε τον αντίπαλο ίππο στο β6 με τον αξιωματικό του. Καλύτερο θα ήταν να συνεχίσει το σχέδιό του με θ5. Σε γενικές γραμμές οι αξιωματικοί είναι καλύτερα κομμάτια και πρέπει να σκεφτόμαστε 2 φορές πριν τους δώσουμε.

 

99

 

Ο δε Τεπ έχασε στο δικό του αγαπημένο άνοιγμα την Γαλλική. Στην κίνηση 11 πήγε τη βασίλισσά του στο α5 δημιουργώντας μερικές καλές προϋποθέσεις για επίθεση. Όμως έπειτα από πολύ λίγες κινήσεις την γύρισε πίσω!

 

Έπειτα πήγε τον πύργο του στο θ4 για ανεξήγητους λόγους... Δεν ξέρω ποια είναι η δική σας στρατηγική στο σκάκι, αλλά νομίζω ότι στην αρχή του παιχνιδιού πρέπει να κάνουμε ανάπτυξη των κομματιών μας και έπειτα να βάζουμε τα κομμάτια μας στο κέτρο. Ο πύργος στο θ4 ήταν μόνος του και αβοήθητος στην άρκη της σκακιέρας οπότε ο λευκός τον έκανε ματ με τον ίππο του! Έτσι λοιπόν ο ΣΠΖ Κέρκυρας επικράτησε με 2,5 – 1,5.

 

100

 

Παρά την αρχική δήλωση συμμετοχής και την πρόταση για αλλαγή ημερομηνίας τους Κυπέλλου η ΣΕ "Νικόπολη" Πρέβεζας δεν ήρθε στους αγώνες. Δεν ήρθε επειδή υπήρχε κάποιο έκτακτο πρόβλημα ή απλά λιγοψύχησε να αντιμετωπίσει την ισχυρή ομάδα του Θινάλιου; Σε κάθε περίπτωση ο Θινάλιος προκρίθηκε στον τελικό.

 

101

 

Έτσι λοιπόν οι δύο ομάδες από την Κέρκυρα έπαιξαν τον τελικό στα Γιάννενα. Ο Θινάλιος επικράτησε του ΣΠΖ Κέρκυρας με 2,5-1,5 και κατέκτησε το κύπελλο ΤΕΣΣΔΕ.

Ο Σιδιρόπουλος πραγματοποίησε ένα πολύ καλό και πρακτικό συνδυασμό στην κίνηση 21. Εσείς μπορείτε να βρείτε τι έπαιξαν τα μαύρα; Αυτός ο συνδυασμός κέρδισε το κύπελλο για το Θινάλιο!

 

102

 

Έπειτα από το «σοκ» που υπέστη ο λευκός δεν κατάφερε να βρει το καλύτερο σχέδιο ώστε να μπλοκάρει το ελεύθερο και επικίνδυνο «δ» πιόνι. Σε γενικές γραμμές αυτή ήταν μια παρτίδα με καλή ποιότητα, μπράβο και στους δύο παίχτες.

 

103

 

Οι υπόλοιπες παρτίδες δεν είχαν κάποιο αγωνιστικό ενδιαφέρον αφού φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Με άλλα λόγια ήθελαν να πατάνε γερά στα πόδια τους, ταμπουρωμένοι στο δικό τους μισό της σκακιέρας, κάτι σαν να ήθελαν να ζωγραφίσουν ένα λευκό καμβά με άσπρο χρώμα...

 

104

 

Ο αγαπητός φίλος Βασίλης Τσούρης κάνει την απονομή στον ΣΠΖ Κέρκυρας.

 

105

 

Ο διαιτητής του αγώνα Θανάσης Καλομοίρης ο οποίο νομίζω ότι δυσανασχετούσε με τις κινήσεις που παίζονταν. Όμως θα τον περιμένουμε να παίξει κι αυτός σε κανένα καλοκαιρινό τουρνουά. Το www.chessgames.gr θα σε παρακολουθεί στενά φίλε Θανάση... χε χε :)

 

106

 

Το www.chessgames.gr συγχαίρει το Θινάλιο και του εύχεται καλή επιτυχία στους υπόλοιπους αγώνες του κυπέλλου!

 

107

 

108

 

 

Παρτίδες ημιτελικού

 

PGN

 

PGN

 

PGN

 

PGN

 

Παρτίδες τελικού

 

PGN

 

PGN

 

PGN

 

PGN

 

 

Save

Save

Save

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη