Γύρος 2

143

Συνεχίζετε το πρωτάθλημα σκάκι Rising Star το οποίο διοργανώνει ο Πύρρος Ιωαννίνων. Οι αγώνες παίζονται τις Παρασκευές στις 18:30 το απόγευμα.

 

Όπως σε όλα τα τουρνουά σκάκι, έτσι κι εδώ, οι αγώνες γίνονται πιο ανταγωνιστικοί και μαχητικοί από το δεύτερο γύρο και έπειτα. Ο παρτίδα Χρίστου – Σαμουήλ κράτησε παραπάνω από 2 ώρες!

 

144

 

Οι πιο νεαροί σκακιστές θα πρέπει να μάθουν να αντιμετωπίζουν το άγχος τους καθώς και να σκέφτονται για περίπου 1 λεπτό την κάθε τους κίνηση. Θυμίζω ότι ο χρόνος σκέψης είναι 60 λεπτά για τον κάθε παίχτη. Επιπλέον ο κάθε παίχτης παίρνει επιπλέον 30 δευτερόλεπτα έπειτα από την κάθε κίνηση που κάνει. Δηλαδή μια παρτίδα μπορεί να κρατήσει περισσότερο από 2 ώρες.

Είναι φυσιολογικό για τους νεαρούς αθλητές να παίζουν πολύ γρήγορα τις κινήσεις τους, δηλαδή σε λιγότερο από 1 λεπτό την κίνηση, και έτσι να τελειώνουν τις παρτίδες τους περίπου στα 10 με 15 λεπτά! Επίσης είναι φυσιολογικό ενώ ξεκινάνε με 1 ώρα χρόνο σκέψης να τελειώνουν την παρτίδα με θετικό χρόνο, δηλαδή να έχουν 1 ώρα και μερικά επιπλέον λεπτά!! Αυτό έχει ως συνέπεια να γίνονται απίστευτα λάθη στις παρτίδες, όπως στη θέση του παρακάτω διαγράμματος.

 

145

 

Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι ο λευκός στην 6 (!) κιόλας κίνηση είναι ένα καθαρό πιόνι λιγότερο. Ας υποθέσουμε ότι αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό. Όμως είναι σημαντικό όπου στην 7η κίνησή του ο λευκός παίζει ζ3 για να απειλήσει την βασίλισσα. Εντάξει από την μια μεριά φαίνεται καλό γιατί απειλούμε την βασίλισσα του αντιπάλου, όμως ο αξιωματικός στο ε3 είναι απροστάτευτος και τρώγετε...

Ο παίχτης με τα μαύρα ρώτησε πολύ σωστά τι απειλεί ο αντίπαλος, τη βασίλισσα, και θεώρησε σωστό να την μετακινήσει. Όμως από το άγχος του την μετακίνησε εντελώς τυχαία σε ένα κουτάκι, το ε5, όπου εκεί την τρώει το πιόνι από το δ4!

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι που το μαθαίνουμε με το δύσκολο τρόπο, δηλαδή χάνοντας. Τι νόημα έχει να πεις σε κάποιον μην φας λεμόνι, είναι ξινό Πρέπει να το δοκιμάσει ο ίδιος για να το καταλάβει.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες διότι παίρνουν μέρος σε μια διαδικασία, ένα σκακιστικό τουρνουά, με το οποίο σιγά - σιγά θα βελτιώσουν τις ικανότητές τους στο σκάκι.

Ο τρίτος γύρος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου. Λογικά ο τέταρτο και ο πέμπτος γύρος, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 και Παρασκευή 23 Ιουνίου. Όπως φαίνεται θα γίνουν 5 γύροι συνολικά και θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τον Ιούλιο ή το Σεπτέμβριο.

Το μεγάλο ντέρμπι, το οποίο μάλλον θα κρίνει και την πρώτη θέση θα γίνει αυτή την Παρασκευή, όπου ο κ. Σαμουήλ θα αντιμετωπίσει τον κ. Δημήτρη. Για να δούμε τι θα γίνει...

Φυσικά η παρακολούθηση των αγώνων είναι δωρεάν και οι θεατές είναι ευπρόσδεκτοι, αρκεί να σέβονται τις αγωνιστικές συνθήκες του τουρνουά, δηλαδή να μην μιλάνε.

 

PGN

 

PGN

 

PGN

 

PGN

 
 

Save

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη