Πύρρος

147

Στο τέλος κάθε χρονιάς θα πρέπει να γίνετε ένας απολογισμός για τη χρονιά που πέρασε, δηλαδή τι κάναμε, τι λειτούργησε αλλά και τι πήγε στραβά.

 

Αυτή η διαδικασία είναι γνώριμη σε εμάς τους σκακιστές διότι την κάνουμε πολύ συχνά. Μελετάμε μια συνέχεια μερικών κινήσεων μπροστά και στο τέλος κρίνουμε εάν αυτή είναι καλή συνέχεια ή όχι. Έτσι λοιπόν έφτιαξα μια λίστα με αυτά που πέτυχε ο Σύλλογος μας για φέτος.

 

1. Αίθουσα

 

160

  

Το πρώτο και το σημαντικότερο είναι ότι όχι μόνο καταφέραμε να νοικιάσουμε μια αίθουσα αλλά και να την κρατήσουμε ανοιχτή για ολόκληρη την χρονιά. Αυτό βέβαια περιείχε ένα σημαντικό προσωπικό ρίσκο, όμως η ουσία είναι ότι τα καταφέραμε και με αισιοδοξία μπορούμε να πούμε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο και για την επόμενη χρονιά.

 

2. Έχουμε κόσμο

 

19

 

Χωρίς καμία ουσιαστική διαφήμιση, δηλαδή δεν βγάλαμε αφίσες ή δεν το είπαμε στο ράδιο / τηλεόραση, η αίθουσα του Συλλόγου έχει κόσμο το απόγευμα με μαθητές αλλά και το βράδυ με ενήλικες. Δηλαδή εκτός από τα μαθήματα και την σκακιστική εκπαίδευση προσφέρουμε και ένα όμορφο στέκι, έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης στην πόλη των Ιωαννίνων. Πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από το σκάκι δίνονται επικές μάχες στο επιτραπέζιο «Κατάν» καθώς και σε άλλα επιτραπέζια.

 

3. Δημιουργία Συλλόγου

 

chess club 2

 

Ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα ήταν η έναρξη της δημιουργίας του νέου Σκακιστικού Συλλόγου. Η διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί από εμάς και έχουμε παραδώσει το επίσημο έγγραφο στο δικαστήριο, όπου και περιμένουμε την απόφαση να τελεσιδικήσει, δηλαδή να εγκριθούμε επίσημα και ως ένας νέος Αθλητικός Σύλλογος Σκάκι στην πόλη μας.

 

Εδώ θα ήθελα να σημειώσω κάτι ακόμη. Για να ιδρυθεί ένας νέος Σύλλογος απαιτούνται 21 νέα μέλη και εμείς καταφέραμε να μαζέψουμε 29! Αυτό είναι σημαντικό διότι έχουμε δυναμική. Ήδη υπάρχουν και άλλα υποψήφια μέλη, τα οποία για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να είναι Ιδρυτικά, και θα γίνουν μέλη στη Γενική Συνέλευση του Σεπτεμβρίου.

 

4. Σχολικό πρωτάθλημα

 

58

 

Συν διοργανώσαμε μαζί με τον άλλο Σκακιστικό Σύλλογο το σχολικό πρωτάθλημα της πόλης μας και θεωρούμε ότι η συμμετοχή μας σε αυτό καθοριστική μας και βοηθήσαμε με σκακιστικό υλικό, χρονόμετρα και σκακιέρες, καθώς και με ανθρώπινο δυναμικό, με πολλούς διαιτητές. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

5. Βασιλόπιτα

 

26

 

Η κοπή της βασιλόπιτας ήταν επίσης μια σημαντική στιγμή την οποία θα καθιερώσουμε. Μπορεί να μην είχαν όλοι να καθίσουν, όμως τους αποζημιώσαμε με την βασιλόπιτα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

 

6. Δημιουργία πρωταθλημάτων

 

1

 

Μπορεί ακόμη να μην είμαστε επίσημος Σύλλογος και να μην έχουμε κάνει εγγραφή στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.), όμως ήδη έχουμε οργανώσει τουρνουά και τα έχουμε δημοσιοποιήσει. Ο στόχος μας είναι να εξοικειωθούν μικροί και μεγάλοι με τα τουρνουά καθώς και να τους προσφέρουμε μια αγωνιστική λύση. Η περιοχή μας πάσχει και δυστυχώς δεν διοργανώνονται συχνά καλά σκακιστικά τουρνουά.

 

Κάναμε ένα ατομικό εσωτερικό πρωτάθλημα με γρήγορο χρόνο σκέψης την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017. Συμμετείχαν συνολικά 9 αθλητές ή μαθητές του Συλλόγου. Είχαμε πει ότι οι τέσσερις πρώτοι θα αντιμετωπίσουν σε αγώνες μέσω διαδικτύου κάποια άλλη ομάδα εκτός Ιωαννίνων, όμως αυτή η διαδικασία έχει κολλήσει λίγο, διότι από τα Χριστούγεννα και μετά το σκακιστικό πρόγραμμα πανελαδικά είναι ασφυκτικά γεμάτο. Οι αγώνες μέσο διαδικτύου θα γίνουν στο μέλλον. Για περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Διοργανώσαμε επίσης την Κυριακή 29 Ιανουαρίου του 2017 το πρωτάθλημα χέρι – μυαλό. Μια παραλλαγή του σκακιού στην οποία συμμετέχουν 4 παίχτες για να παιχτεί μια παρτίδα. Εάν δεν κάνω λάθος αυτό το πρωτάθλημα διοργανώθηκε για πρώτη φορά στα Γιάννενα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Διοργανώνετε τώρα το εσωτερικό πρωτάθλημα Rising Star ώστε οι μαθητές / αθλητές μας να εξοικειωθούν με τους αγώνες σκακιού. Μπορείτε να διαβάσετε τα νέα του δεύτερου γύρου εδώ.

 

Συμμετοχή στη σαπουνόφουσκα

 

123

 

Την Κυριακή 28 Μαΐου συμμετείχαμε στο πρώτο φεστιβάλ σαπουνόφουσκας που έγινε στα Γιάννενα. Είναι παγκοσμίος γνωστό διότι είναι ένα υπέροχο φεστιβάλ, μια μεγάλη γιορτή χαράς, στο οποίο πραγματοποιήούντε πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις. Μια από αυτές ήταν το σκάκι. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

 

Αποφοίτηση

 

132

 

Η φετινή χρονιά των μαθημάτων έκλεισε με την τελετή αποφοίτησης όπου μαθητές μας παρέλαβαν το αναμνηστικό τους δίπλωμα, ανανεώνοντας το ραντεβού για το Σεπτέμβρη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Διαιτητές

 

Οι διαιτητές μας συμμετείχαν σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις των Ιωαννίνων καθώς βοήθησαν και τη διεξαγωγή των νεανικών στην Άρτα.

Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι ο νέος μας Σύλλογος είναι ο πιο ενεργός Σκακιστικός Σύλλγος της πόλης των Ιωαννίνων, κάνει δράσεις, τις παρουσιάζει και προσπαθεί να διαδώσει αυτό το υπέροχο παιχνίδι, το σκάκι!

 

 

 

Save

Save

Save

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη