Πρώτη μέρα

54

“Θα είμαι η πιο επιθυμητή λεία στο σκάκι”, δήλωσε ο θρυλικός Γκάρι Κασπάροβ στην τελετή έναρξης. Ο Χικάρου Νακαμούρα συμφώνησε μαζί του λέγοντας ότι όλοι θέλουμε να τον κερδίσουμε πολύ άσχημα!

Μόνο ο Βίσυ Άναντ γνωρίζει πολύ καλά τον Κασπάροφ μιας και έχουν παίξει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκάκι του 1995. Στη δήλωσή του είπε ότι γνωρίζει δύο διαφορετικούς άντρες, δύο διαφορετικούς Κασπάροβ. Ο ένας είναι αυτός με τον οποίο συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1991, δηλαδή υπήρξε ο Γκάρι από το 91 ως το 2005, αλλά από εκεί και πέρα κάτι άλλαξε, έγινε πιο χαλαρός, πιο άνετος και όλοι έχουμε συνηθίσει το δεύτερο. Οπότε τώρα έχει έρθει η στιγμή που θα πρέπει να θυμηθώ τον πρώτο άντρα που είχα παίξει εκείνη τη φορά, δήλωσε ο Ινδός πρωταθλητής.

 

Αν και όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τον Γκάρι σε επίσημα βαθμολογημένους αγώνες, ο Λεβόν Αρονιάν τον έκανε να νιώσει αμήχανα υπενθυμίζοντας το ότι είχανε παίξει μία φορά μία παρτίδα Blitz στο Ρέικιαβικ το 2004 την οποία είχε κερδίσει ο Αρμένιος παίκτης. Έτσι λοιπόν ο φιλικός και χιουμορίστας Αρονιάν  θέλει να αυξήσει το θετικό του σκορ ενάντια στον Κασπάροφ.

 

Οι τρεις ισοπαλίες στον πρώτο γύρο ήταν ακριβώς και αυτό που ήθελε να πετύχει ο Κασπάροφ. Απλά ήθελε να επιβιώσει και να μην τον διαλύσουν οι υπόλοιποι κορυφαίοι παίκτες του κόσμου. Είπε ότι είναι ευχαριστημένος από την απόδοσή του και σήμερα, στις 21:00 η ώρα όπου ξεκινάνε οι παρτίδες, υποσχέθηκε να παίξει πολύ πιο επιθετικά.

 

Στο τέλος της προχθεσινής συνέντευξης τύπου, ο 13ος Ρώσος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο σκάκι δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει στο αγωνιστικό σκάκι όμως η αρχή έχει ήδη γίνει...

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη