Προχωρημένα πιόνια

 

26

 

Τα προχωρημένα πιόνια πάντα μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα καθώς ελέγχουν περισσότερο χώρο, πιέζουμε τα κομμάτια του αντιπάλου και πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να  να γίνουμε μία νέα βασίλισσα.

Στη θέση του διαγράμματος παίζουν τα λευκά. Τα μαύρα βάζουμε πίεση πάνω στο ζ4. Τι θα πρέπει να κάνει ο λευκός; Μήπως να κρατήσει το πιόνι με πύργο ε4; Να παίξεις κάτι άλλο;

 

 

 

 

Τα λευκά παίξαμε την καλύτερη κίνηση, ε6. Αυτή είναι η καλύτερη κίνηση γιατί είναι πολύ κοντά στο τετράγωνο προαγωγής και παράλληλα κερδίζει χρόνο. Δηλαδή το  πιόνι σε κάθε κίνηση μπορεί να απειλεί ένα αντίπαλο κομμάτι.

Τα μαύρα έφαγαν στο ζ4. Τα λευκά έπρεπε να φάνε πρώτα με τη βασίλισσα διότι έπειτα από την κίνηση ε7 τα μαύρα είχαν άμυνα. Η παρτίδα παιζόταν σε γρήγορο χρόνο σκέψης και έτσι ούτε ένας ούτε ο άλλος παίκτης κατάφεραν να μετρήσουν όλες τις συνεχείς κατάλληλα. Στο τέλος τα λευκά κατάφεραν να κερδίσουν με ένα όμορφο τακτικό κόλπο. Μπορείτε να δείτε την παρτίδα παρακάτω.

Για όσους θεωρούν ότι τα τακτικά κόλπα που δημοσιεύω είναι εύκολα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι να στείλουν τις δικές τους μάρτυρες ή τις δικές τους ιδέες. Εάν η παρτίδα είναι καλή και δίνει κάτι θετικό στον αναγνώστη δηλαδή  ο επισκέπτης μπορεί να Μάθει κάτι τότε θα χαρώ να δημοσιοποιήσω και τα δικά της παιχνίδια.

 

PGN

 
 
 

Save

Save

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Αυτοεκτίμηση

 Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο [ ... ]

Διαβάστε εδώ!
Η τούρτα

 

 

Σήμερα το πρωί, ο Μάνος [ ... ]

Διαβάστε εδώ!
Μάγκνους Κάρλσεν

 Μπορεί να έχασε στον [ ... ]

Διαβάστε εδώ!

Hot news

69

Save

Satira

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

kariera

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Athletics

Save

Save

Save

Save

Save

chessgames

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Kritiki

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη