Πρωτάθλημα

110

Σε ένα γιορτινό κλίμα ολοκληρώθηκε σήμερα, Κυριακή 29 Οκτωβρίου, το εσωτερικό τουρνουά του Συλλόγου μας, Πύρρος. Αυτό ξεκίνησε την...

...Κυριακή 1η Οκτωβρίου και παίζονταν μια παρτίδα κάθε εβδομάδα με κλασικό χρόνο σκέψης, δηλαδή 1:30 ώρα + 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση. Ο σκοπός του τουρνουά ήταν να παίξουμε μερικές παρτίδες, ώστε να «ξεσκουριάσουμε» αλλά και να απολαύσουμε αυτό το βαθιά στρατηγικό παιχνίδι, το σκάκι.

 

111

 

Και όντως στο τουρνουά παίχτηκαν μερικές πολύ δυνατές, αξιόλογες και θεωρητικά ενδιαφέρουσες παρτίδες τις οποίες αξίζει να κοιτάξετε.

 

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου πατώντας εδώ.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου πατώντας εδώ.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του τρίτου γύρου πατώντας εδώ.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του τέταρτου γύρου πατώντας εδώ.

 

Το σκάκι είναι ο «βασιλιάς» των επιτραπέζιων παιχνιδιών, το οποίο είναι αρεστό σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους. Εκτός από το τουρνουά των έμπειρων αθλητών υπήρχε και το τουρνουά για τους μικρούς μας φίλους, στο οποίο συμμετείχαν περίπου δέκα άτομα. Στα Γιάννενα δεν παίζουν σκάκι πολύ νεαροί παίχτες, όπως αυτό γίνετε σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ή του κόσμου, αλλά αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει ο Σύλλογός μας, Πύρρος· δηλαδή να γεννήσουμε την επιθυμία αλλά και να μεγαλώσουμε το ενδιαφέρον όλων γι’ αυτό το υπέροχο πνευματικό παιχνίδι.

 

112

 

Μπορεί να μην υπάρχει εδώ το «μεγάλο σκακιστικό ρεύμα», όμως το τουρνουά των μεγάλων ήταν ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα για την φετινή χρονιάς μιας και σε αυτό έπαιξαν δέκα (!) αθλητές με επίσημη βαθμολογία σκάκι. Συνολικά έπαιξαν παρτίδες είκοσι ένα άτομα (!), άλλο ένα πολύ μεγάλο νούμερο για τα τοπικά δεδομένα. Δηλαδή συνολικά αγωνίστηκαν περίπου 30 αθλητές και στα δύο γκρουπ, οι οποίοι γέμιζαν την αίθουσα του Συλλόγου μας από τις 11:00 το πρωί έως νωρίς το απόγευμα.

 

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η επιλογή της ημερομηνίας, μιας και η χειμερινή περίοδος είναι ένα πολύ καλό χρονικό σημείο για να γίνονται τουρνουά. Οπότε λοιπόν θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην Διοίκηση του Συλλόγου που έφεραν εις πέρας αυτή την γιορτινή διοργάνωση. Επίσης να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στο κάθε έναν αθλητή ξεχωριστά, διότι χωρίς την δική του μοναδική παρουσία κάτι θα έλειπε από το τουρνουά. :)

 

113

 

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, δηλαδή μια ημερομηνία που σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα τουρνουά μπλιτζ, δηλαδή πολύ γρήγορο σκάκι με χρόνο σκέψης 3 λεπτά + 2 δευτερόλεπτα για ολόκληρη την παρτίδα. Το καταστατικό του Συλλόγου μας δημιουργεί την ευχάριστη «υποχρέωση» να κάνουμε συχνά τουρνουά. Επίσης το Νοέμβριο είναι η γιορτή του Μιχαήλ και του Γαβριήλ. Δραττόμενοι και αυτής της ευκαιρίας θέλουμε να κάνουμε το πάρτυ μας την Κυριακή, λίγες μέρες μετά την γιορτή μας, παίζοντας σκάκι!

 

Ο Σύλλογός μας είναι ζωντανός και διαρκώς αναπτυσσόμενος, έτσι λοιπόν μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς σε αυτόν. Μπορεί ο οπωσδήποτε να συμμετέχει ως Μέλος, ως Αθλητής ή ως απλός φίλος, συμπληρώνοντας μια απλή αίτηση. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Συλλόγου πατώντας εδώ.

 

 

Επίσης μπορείτε να δείτε πολλές φωτογραφίες αλλά και να κάνετε like στην επίσημη σελίδα του Συλλόγου μας πατώντας εδώ.

 

Αποτελέσματα 5ου γύρου

 

Όνομα

Έλο

Βαθ.

Αποτέλεσμα

Βαθ.

Όνομα

Έλο

Kesaris Evangelos

1910

½ - ½

4

Pappas Mihail

1992

Spiliadis Athanasios

1946

3

½ - ½

Gioutsou Miranta

1440

Kalomiris Athanasios

1902

2

1 - 0

2

Stamatis Konstantinos

1000

Dodoros Apostolis

1000

2

0 - 1

2

Tsolaki Eleni

1715

Kitsos Christos

1000

2

0 - 1

Chatziioannidis Theofylaktos

1377

Gioutsos Vasileios

1353

2

1 - 0

1

Rekatsinas Xritoforos

1000

Kissas Xristoforos

1000

1

0 - 1

1

Giannopoulou Alkistis Maria

1000

Gkortzis Chris

1000

0

0 - 1

0

Markaki Sofia

1694

 

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του τουρνουά πατώντας εδώ.

 

Ακολουθούν οι παρτίδες του πέμπτου και τελευταίου γύρου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη