Blitz

80

Ο Σκακιστικός Όμιλος Πύρρος Ιωαννίνων προκηρύσσει το πρώτο Ατομικό Πρωτάθλημα blitz σκάκι το οποίο...

...ονομάζετε «Archangel blitz 1 | 2017», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα του Συλλόγου η οποία βρίσκεται στην οδό Στυλιανού Καψωμένου 2. Το πρωτάθλημα θα είναι πέντε γύρων και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

 

Γιατί ονομάστηκε έτσι;

 

117

 

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός. Στο αριστερό χέρι κρατούν μια σφαίρα που συμβολίζει τον κόσμο.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι άγγελος, δηλαδή κτιστό, αόρατο και τέλειο πνεύμα, το οποίο δεν το περιορίζει ούτε ο χρόνος, ούτε ο χώρος. Είναι ο μόνος που ονομάζεται Αρχάγγελος κατά την Αγία Γραφή καθώς και «ένας των πρώτων αρχόντων» και «άρχων» και το όνομά του σημαίνει «ποιος είναι όμοιος με τον Θεό;».

Το όνομα του Αρχάγγελου Γαβριήλ σημαίνει «ήρωας του Θεού» και είναι ένας από τους λίγους αγγέλους που ονοματίζονται στην Αγία Γραφή. Είναι ο άγγελος που εμφανίστηκε στο προφήτη Δανιήλ, στην γυναίκα του Μανωέ, και της αναγγέλλει πως θα γεννήσει τον Σαμψών.

Έτσι λοιπόν το πρωταθληματάκι αυτό θα είναι προς τιμή του Μιχαήλ και του Γαβριήλ οι οποίοι γιορτάζουν τον Νοέμβριο. Γι’ αυτό το λόγο είπαμε με τον φίλο Μιχαήλ να κάνουμε το πάρτυ μας την Κυριακή παίζοντας σκάκι.

 

Συγκέντρωση ομάδας

 

118

 

Επίσης ο Σύλλογός μας σας καλεί στην συγκέντρωση στης ομάδας μας. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 11:30 και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 12:30. Έπειτα θα ακολουθήσει η συγκέντρωση της ομάδας μας, δηλαδή στη 13:00. Τα θέματα συζήτησης είναι τα κάτωθι:

 1. Γνωριμία μεταξύ μας
 2. Γνωριμία με τον αρχηγό της ομάδας
 3. Αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας
 4. Με ποιον τρόπο θα γίνετε η επιλογή της ομάδας
 5. Νεανικά κάτων των 16 στην Άρτα
 6. Φιλικός αγώνας, μιας εντός και μια εκτός, με την ομάδα της Άρτας

 

Προκήρυξη

 

119

 

 1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το πρωτάθλημα είναι ανοιχτό και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες ανεξάρτητα εάν έχουν δελτίο αθλητικής ταυτότητας σε κάποιο σκακιστικό Σύλλογο ή όχι. Ο Πύρρος Ιωαννίνων κάνει πράξει το «σκάκι για όλους»• δηλαδή μπορεί να γίνονται τα πρωταθλήματα και οι γιορτές μας για την ομάδα μας, αλλά παράλληλα είναι και μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους όσους αγαπάνε το σκάκι. Αυτού λεχθέντος, μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ εάν θέλεις στην γιορτή μας.

 

 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δηλώσεις Συμμετοχής μπορούν να γίνουν έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στα γραφεία του συλλόγου μας, στο τηλέφωνο 26510 97561 ή ηλεκτρονικά στο ή https://www.facebook.com/kesarisA

Υπενθυμίζετε ότι όποιος σκακιστής-τρια έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα και σε έρθει να παίξει σε έναν γύρο, τότε θα τρώει κίτρινη κάρτα και δεν θα του επιτρέπεται να παίξει στον επόμενο γύρο.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σύμφωνα με το άρθρο 1.30 του κανονισμού αγώνων για σκακιστή-τρια που θα αποχωρήσει αδικαιολόγητα από το πρωτάθλημα ή θα παρακωλύσει την ομαλή διεξαγωγή του, ο Πύρρος θα αποκλείσει τη συμμετοχή του-της από το επόμενο πρωτάθλημα που έχει δικαίωμα να αγωνιστεί.

 

 1. ΕΠΑΘΛΑ - ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Θα δοθεί μετάλλιο στον πρώτο, δεύτερο και τρίτο.

Ο Σύλλογος μας είναι αυτοδημιούργητος και αυτοσυντηρούμενος. Αυτό σημαίνει ότι μόνοι μας φροντίζουμε τα λειτουργικά έξοδα της αίθουσας• για το λόγο αυτό το συμβολικό παράβολο συμμετοχής για το συγκεκριμένο τουρνουά είναι 5 ευρώ το άτομο.

Εξαίρεση στην καταβολή του παραβόλου, δηλαδή δεν θα πληρώσουν το παράβολο του τουρνουά, έχουν οι μαθητές, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου μας οι οποίοι έχουν τακτοποιήσει οικονομικά τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους.

 

 1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Το σύστημα των αγώνων είναι ελβετικό 5 γύρων.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα γενική οδηγία της ΚΕΔ (αρ. 03/2009), ο αρχικός κατάλογος κατάταξης των συμμετεχόντων για τις ανάγκες της κλήρωσης, γίνεται με πρώτο κριτήριο το διεθνές ΕΛΟ – τίτλο και με δεύτερο κριτήριο το Εθνικό ΕΛΟ – τίτλο και στην συνέχεια αλφαβητικά με λατινικούς χαρακτήρες.

 

 1. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε παίκτη, 3 λεπτά και επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, παίρνει ακόμη 2 δευτερόλεπτα.

 

 1. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Ως Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο Ανδρέας Καίσαρης και Διαιτητής ο Στέφανος Μακρής.

Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν ζητήσαμε από την τοπική επιτροπή διαιτησίας να ορίσει το διαιτητή, διότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα δεν είναι βαθμολογημένο. Στο επόμενο πρωτάθλημα, εάν είναι βαθμολογημένο, ο διαιτητής θα οριστεί από την Τ.Ε.Δ.

 

 1. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων. Συγκεκριμένα, όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:

α) Buchholz Tie-Breaks (variabel with parameter) [37]

β) Buchholz Tie-Breaks (variabel with parameter) [37]

γ) Tie Break3: The greater number of victories [12]

δ) Most black [53]

ε) Sonneborn-Berger-Tie-Break (0,0,N,Y,0,N,N) [52]

 

 1. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Υποβάλλονται έως και 10 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Το παράβολο ορίζεται στα 100 € και μπορεί να κατατεθεί στην επιτροπή ενστάσεων η οποία αποτελείται από τους Άγγελο Καίσαρη,  Μιχαήλ Παππά και Γιώργος Κουτσογούλας.

 

 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν ως εξής:

1ος γύρος την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 11:30

2ος γύρος την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 11:45

3ος γύρος την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 12:00

4ος γύρος την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 12:15

5ος γύρος την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 12:30

 

 

 1. ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

 

 1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η λίστα με τους συμμετέχοντες βρίσκεται εδώ.

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed
Παράδειγμα 1

  Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 1

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 3

Παίζουν τα μαύρα

Διαβάστε εδώ!
Παράδειγμα 2

Παίζουν τα λευκά

Διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη