Αθλητικά μέλη

Ναι όσο και αν σας φαίνεται περίεργο εκ πρώτης όψεως, το σκάκι είναι ένα αναγνωρισμένο άθλημα την Ελληνική Πολιτεία· και κατά συνέπεια ο Σύλλογος μας υπόκεινται στους αθλητικούς νόμος.

Ενώ στα υπόλοιπα αθλήματα ο εκάστοτε αθλητής θα πρέπει να έχει την κατάλληλη σωματική διάπλαση, για παράδειγμα θα πρέπει να είναι ψηλός για να παίξει μπάσκετ, στο  σκάκι δεν ισχύει αυτό και έτσι λοιπόν το παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε άνθρωπο να γίνει αθλητής.

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία δίνει τη δυνατότητα από παιδιά τεσσάρων ετών να γίνουν οι αθλητές στο σκάκι. Επίσης δεν υπάρχει  κανένα ανώτατο όριο ηλικίας, το οποίο θα σας απαγόρευσε να εγγραφείτε, δηλαδή μπορείτε να γίνετε Αθλητικό μέλος σε οποιαδήποτε ηλικία της ζωής σας αλλά όχι εάν αυτή είναι μικρότερη των τεσσάρων χρόνων.

 

Αίτηση εγγραφής

 

Για να γίνει κάποιος Αθλητικό μέλος θα πρέπει να συμπληρώσει την αίτηση της Ε.Σ.Ο.  Μπορείτε να τη διαβάσετε πατώντας εδώ, να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη αίτηση οποία γραφή “εγγραφή αθλητή (word)”. Φυσικά μπορείτε να έρθετε και στο σύλλογό μας για να τη συμπληρώσετε από κοντά.

Όλα τα  απαραίτητα δικαιολογητικά γράφονται στην πίσω σελίδα της αίτησης. Σε γενικές γραμμές θα χρειαστείτε δύο φωτογραφίες προσώπου, ένα πιστοποιητικό γέννησης ή φωτοτυπία ταυτότητα και τέλος μία υπογραφή από έναν παθολόγο ότι είστε εντάξει σε γενικές γραμμές, διότι το σκάκι είναι άθλημα.

 

Που μπορώ να παίξω

 

Όταν γραφτείτε σε έναν Σκακιστικό Σύλλογο, τότε μπορείτε να τον εκπροσωπήσετε στους αθλητικούς του αγώνες. Είναι σαν να είστε γραμμένοι σε μία ομάδα ποδοσφαίρου και να έχετε το δικαίωμα να συμμετέχετε στο πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται η ομάδα.

Εκτός από τα πρωταθλήματα της ομάδας έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε οποιοδήποτε ατομικό τουρνουά σκάκι που πραγματοποιείτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό· αυτά τα τουρνουά σκάκι είναι πάρα πολλά.

 

Αίτηση μεταγραφής

 

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, Ε.Σ.Ο. , είναι υπεύθυνη για τις εγγραφές καθώς και τις μεταγραφές. Οι μεταγραφές γίνονται από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο του κάθε έτους. Το σκάκι είναι πιο απλό και καθαρό άθλημα από τα υπόλοιπα. Στις μεταγραφές των αθλητών δεν υπάρχουν χρηματικά οφέλη και έτσι λοιπόν όποιος θέλει να πάρει μεταγραφή από τον Σύλλογο μας για να παίξει σε κάποιον άλλον, τότε θα μπορεί να το κάνει χωρίς δυσκολία.

 

Υποχρεώσεις αθλητικών μελών

 

Η αίτηση εγγραφής στον Σκακιστικό Όμιλο Πύρρος Ιωαννίνων κοστίζει 10 ευρώ εφάπαξ. Εάν θέλετε να συμμετέχετε στα πρωταθλήματα της ομάδας μας τότε θα πρέπει να συμμετέχετε στις προπονήσεις καθώς και στα εσωτερικά πρωταθλήματα τα οποία δημιουργεί ο Σύλλογος με σκοπό να αποφασίσουμε δίκαια το ποιος θα παίξει στην ομάδα.

Από την άλλη μεριά εάν θέλετε να αποκτήσετε ένα αθλητικό δελτίο ώστε να μπορείτε να παίξετε μία φορά το χρόνο σε ένα ανοιχτό καλοκαιρινό πρωτάθλημα σκάκι, τότε μπορείτε να το κάνετε. Ο Σύλλογος δεν θα σας υποχρεώσει να συμμετέχετε σε κάποια αγωνιστική του δραστηριότητα χωρίς να το επιθυμείτε. Επίσης μπορεί για κάποιο καιρό να κάνετε μία παύση, ένα διάλειμμα, και έπειτα να επανέλθετε στην ομάδα μας παίζοντας περισσότερους αγώνες.

 

Εάν γίνεται αθλητής στο σκάκι μπορείτε να βλέπετε την Ελληνική βαθμολογία σας πατώντας εδώ καθώς και την παγκόσμια βαθμολογία σας πατώντας εδώ.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να έρθετε μία βόλτα από το Σύλλογο ώστε να  συζητήσουμε τα πάντα από κοντά και να λύσουμε κάθε απορία σας.

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη