Παιχνίδια

 Τι είναι  το παιχνίδι;

 

1.1

 

Το παιχνίδι είναι η δραστηριότητα που γίνεται με σκοπό την ψυχαγωγία. Τα παιχνίδια παίζουν σημαντικό ρόλο για την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και καλό θα είναι να πραγματοποιούνται με εκπαιδευτικό τρόπο. Υπάρχουν πολλών ειδών διαφορετικές μορφές στα παιχνίδια όπως τα αθλήματα, τα παιχνίδια επιδεξιότητας, τα επιτραπέζια, τα παιχνίδια τράπουλας και τα ψηφιακά  βιντεοπαιχνίδια

 

Αθλήματα

 

1.2

 

Ως αθλήματα χαρακτηρίζονται όλα τα παιχνίδια που έχουν με σωματική κίνηση και ένα αθλητικό χαρακτήρα στην κατηγορία αυτή. Μπορούμε να βρούμε είτε ατομικά παιχνίδια όπως το γκολφ αλλά και ομαδικά όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ κτλ.

 

Παιχνίδια επιδεξιότητας

 

1.3

 

Εδώ βρίσκονται τα παιχνίδια τα οποία απαιτείται ο συγχρονισμός των ματιών και των χεριών. Σε αυτή την κατηγορία φυσικά δεν συμπεριλαμβάνονται τα βιντεοπαιχνίδια, διότι αυτά αποτελούν μία ξεχωριστή κατηγορία από μόνοι τους. Μπορούμε να βρούμε παιχνίδια όπως το μπιλιάρδο, τα βελάκια, το Jenga κ.α.

 

Επιτραπέζια παιχνίδια

 

1.4

 

Επιτραπέζια παιχνίδια παίζει κυρίως σε μία βάση ή ένα ταμπλό πάνω στο οποίο εξελίσσεται η δράση. Η πρόοδος των παικτών και αυτά που έχουν αποκτήσει οι παίκτες δηλώνεται συνήθως με κάποια πιόνια. Τα περισσότερα παιχνίδια περιλαμβάνουν ζάρια ή κάρτες και συνήθως έχουν κάποιο περιορισμό χρόνου, ο οποίος υπολογίζετε με κάποια κλεψύδρα. Πολλά επιτραπέζια είναι μια προσομοίωση του πολέμου και το ταμπλό τους αποτελεί ένα στρατηγικό χάρτης.

Το πιο χαρακτηριστικό παιχνίδι, με πολεμικό χαρακτήρα καθώς και ο βασιλιάς των παιχνιδιών, είναι το σκάκι! Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες παρτίδες οι οποίες έχουν παιχτεί στο σκάκι, πατώντας εδώ.


Παιχνίδια τράπουλας

 

1.5

 

Τα παιχνίδια αυτά παίζονται κυρίως με μία τράπουλα, δηλαδή αρκετές κάρτες μαζί οι οποίες έχουν διαφορετική αξία. Υπάρχουν διαφορετικές μορφές τράπουλας στον κόσμο. Για παράδειγμα υπάρχει η Ελληνοαμερικανική η οποία περιέχει 52 φύλλα τα οποία περιέχουν αριθμούς, σύμβολα και φιγούρες. Υπάρχουν οι τράπουλες Ταρώ με78 φύλλα, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως για να εξαπατούν τις κυρίες. Οι επιτήδειοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να δούμε το μέλλον μέσα από αυτές.


Κανείς δεν μπορεί να δει το μέλλον σου και δεν θα ήθελες να το κάνει. Γιατί να υπάρχει μία  προδιαγεγραμμένη κατάσταση για σένα; Γιατί κάποιος να μπορεί να σου πει το μέλλον σαν  να μην μπορείς να επιλέξεις εσύ το τι θέλεις να κάνεις;

Εμείς ελέγχουμε το μέλλον μας και μπορούμε να το ελέγξουμε μέσα από τις δράσεις της ενέργειες και τις επιλογές μας μπορείς να αφήσεις την αυτοπεποίθησή σου την κριτική σου ικανότητα και ένα σύστημα το οποίο σε βοηθάει να λαμβάνεις σωστές αποφάσεις ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Αυτή είναι μία πνευματική διαδικασία την οποία μπορούμε και πρέπει να εξελίξουμε αυτό μπορεί να γίνει με έναν πάρα πολύ ευχάριστο  και δημιουργικό τρόπο  δηλαδή μέσα από το σκάκι.  ακόμα και αν δεν ξέρεις τίποτα μπορείς να ξεκινήσεις να μαθαίνεις σήμερα τα βασικά πάνω στο σκάκι.

 

Βιντεοπαιχνίδια

 

1.6

 

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ή αλλιώς βιντεοπαιχνίδια, παίζονται μέσα από μία ηλεκτρονική κονσόλα η οποία ονομάζεται βίντεο μηχανή ή μέσα από κάποιο πρόγραμμα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τα προγράμματα αυτά δημιουργούν εικονικά εργαλεία τα οποία επιτρέπουν σε έναν παίκτη να βρίσκεται στο σπίτι του και να μπορεί να παίξει με έναν άλλον παίκτη μέσα από το διαδίκτυο. Επίσης μπορεί να παίξει με άλλους προσομοιωμένους χαρακτήρες τους οποίους έχει το παιχνίδι.


Η πιο γνωστή παιχνιδομηχανή είναι το Play station, το οποίο κυκλοφόρησε από τη Sony το 1994.

 

Κανόνες

 

 1.7

 

Όλα τα παιχνίδια χαρακτηρίζονται από κανόνες. Οι κανόνες καθορίζουν το ποιος θα παίξει πρώτος, τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις του κάθε παίκτη. Μερικές φορές οι κανόνες σε κάθε παιχνίδι αλλάζουν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα “νέο” παιχνίδι.

Υπάρχουν δύο βασικοί σκοποί στα παιχνίδια. Στην μια κατηγορία θα πρέπει να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και αντικείμενα. Στην δεύτερη κατηγορία θα πρέπει να πετύχουμε κάποιον στόχο, για παράδειγμα να κάνουμε ρουά ματ τον αντίπαλο βασιλιά.


Διαβάστε περισσότερους κανόνες πατώντας εδώ.


 

 

Save

Save

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed

Hot news

English read more

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

sqarbgzh-CNfrdehiitjakoptrorusrestr

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη