Ακαδημία σκάκι

Η Αθλητική Ακαδημία Σκάκι «Πύρρος» γεννήθηκε για να βοηθήσει όλους τους νεαρούς-ες να ανακαλύψουν και να βελτιώσουν το ταλέντο τους στο σκάκι. Στον Πύρρο λειτουργούν σε ετήσια βάση τμήματα προπόνησης για παιδιά από 4 ετών και άνω που θέλουν να κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με το άθλημα αλλά και για μεγαλύτερα παιδιά που το έχουν αγαπήσει και έχουν προχωρήσει ακόμη περισσότερο. Όσοι από τους μαθητές ξεχωρίζουν σε δυνατότητες και θέληση εντάσσονται πλέον στα τμήματα της αθλητικής ομάδας του Συλλόγου, ακολουθούν το αγωνιστικό πρόγραμμα και εκπροσωπούν το Σύλλογο στις αθλητικές του δραστηριότητες.

Σας καλούμε λοιπόν να γίνεται και εσείς μαθητές του Συλλόγου μας, γιατί τo σκάκι:

  • Αναπτύσσει την κρίση, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα
  • Μαθαίνει την αξία της συστηματικής και μεθοδικής δουλειάς
  • Βοηθά στην πειθαρχία, στον προγραμματισμό και στην αυτοσυγκέντρωση
  • Διευκολύνει τη συμμετοχή, την κοινή προσπάθεια και την κοινωνική ένταξη
  • Επιταχύνει την ωρίμανση και την απόκτηση υπευθυνότητας
  • Εκφράζει ένα υγιές πρότυπο αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας
  • Μα πάνω απ' όλα προσφέρει ΧΑΡΑ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ! !

Πληροφορίες μαθημάτων

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπόνησης, το οποίο είναι χωρισμένο και ειδικά προσαρμοσμένο για όλα τα επίπεδα. Έτσι λοιπόν μπορείτε να βρείτε το τμήμα και το επίπεδο που σας ταιριάζει. Τα μαθήματα έχουν διάρκεια μιάμιση ώρα. Ο ιδανικός αριθμός μαθητών είναι από 5 έως 8.

Μπορείτε να έρθετε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε και σε όποιο τμήμα επιθυμείτε για μια δοκιμαστική προπόνηση, χωρίς καμία δέσμευση. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των μαθημάτων πατώντας εδώ.Εάν δεν σας βολεύουν οι ώρες που έχουν ανακοινωθεί, τότε παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί σας ή περάστε από το Σύλλογο και θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια άλλη ώρα ή να δημιουργήσουμε ένα νέο τμήμα σκάκι.

  

Υπεύθυνοι προπονήσεων

Οι προπονήσεις γίνονται από έμπειρους προπονητές, παίκτες και μέλη του Συλλόγου. 

Ο Παππάς Μιχαήλ είναι επίσημος αθλητής του σκακιού (με elo 1992). Έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο και το 2015 διακρίθηκε πρωταθλητής της Βορειοδυτικής Ελλάδος κατέχοντας την πρώτη θέση. Είναι ιδρυτικό μέλος του νεοσύστατου σκακιστικού συλλόγου «ΠΥΡΡΟΣ» των Ιωαννίνων και επίσημος διαιτητής του αθλήματος από την ΕΣΟ (Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία). Τέλος, είναι μαθηματικός και μουσικός. Διδάσκει στο ωδείο Κωνσταντίνος Λεοντάρης ως καθηγητής κιθάρας.

Ο  Άγγελος Κάισαρης.

 

Σχολικό σκάκι

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέταξε το σκάκι στα αθλήματα που καλλιεργούνται στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού (αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ) στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας (επιστολή Υ.ΠΑΙ.Θ. αριθ.πρωτ. 132785/Α/Γ4, 19-9-2013).

Μαθήματα στο σχολείο

Ο Σύλλογος μπορεί να αναλάβει μαθήματα σκάκι στο σχολείο σας έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Μαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα στο χώρο του σχολείου ή στο σκακιστικό Σύλλογο Πύρρος με τμήματα από το σχολείο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Σημείωση: Εάν δεν είστε από Γιάννενα, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε τους πιο κατάλληλους ανθρώπους κοντά σε εσάς.

Το πρόγραμμα Κασπάροβ

Το πρόγραμμα «Σκάκι στα σχολεία» πραγματοποιείτε από την ΕΣΘ σε συνεργασία με το Ίδρυμα του Garry Kasparov (www.kcfe.eu) και με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org). Σε περισσότερα από 150 σχολεία σε όλη την Ελλάδα παρέχεται δωρεάν εκμάθηση σκακιού σε παιδιά πρώτης και δευτέρας δημοτικού. Το πρόγραμμα γίνεται ανάλογα με το σχολείο, είτε στα πλαίσια του σχολικού ωραρίου, είτε μετά το τέλος του σχολικού προγράμματος. Έχει πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα

  • Το 2014-15 στο 2ο και στο 8ο Δημοτικό σχολείο με εξωτερικό συνεργάτη τον Άγγελο Καίσαρη.
  • Το 2015-16 στο 27ο Δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων με εξωτερικό συνεργάτη τον Άγγελο Καίσαρη.

Σχολικό πρωτάθλημα σκάκι

Κάθε χρόνο διοργανώνονται σχολικά πρωταθλήματα σκάκι σε ολόκληρη την Ελλάδα, στα οποία συμμετέχουν χιλιάδες μαθητές. Υπάρχουν δύο ειδών πρωταθλήματα. Το ένα είδος είναι το ατομικό, όπου ο κάθε μαθητής αντιμετωπίζει έναν άλλο μαθητή σε ένα πρωτάθλημα, περίπου, πέντε γύρων. Στο τέλος του πρωταθλήματος, όποιος συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς κερδίζει.Το άλλο είδος είναι το ομαδικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχουν 4 μαθητές ανά ομάδα. Όπως και στο προηγούμενο πρωτάθλημα πραγματοποιούνται, περίπου, πέντε γύροι. Στο τέλος, όποια ομάδα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς είναι η νικήτρια.

Ο τελικός των σχολικών

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία διοργανώνει κάθε χρόνο την τελική φάση του Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Μαθητών – Μαθητριών και του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Μαθητών-Μαθητριών. Περισσότεροι από 650 μαθητές μπορούν να προκριθούν από τις Ενώσεις και τις Τοπικές Επιτροπές, ώστε να συμμετέχουν στον τελικό. Η Δυτική Ελλάδα προκρίνει 3 μαθητές από κάθε τάξη και 33 συνολικά. Οι προκρίσεις δίνονται μέσα από το τοπικό σχολικό πρωτάθλημα.

Σχολικό Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας

Το πρώτο μεγάλο σχολικό πρωτάθλημα στη Δυτική Ελλάδα έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας, τον Μάρτιο του 2007, με Πρωτοβουλία του Γιάννη Δερέκα και συνεχίζεται να πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο. Επίσης, μικρότερες περιοχές πραγματοποιούν τα δικά τους σχολικά πρωταθλήματα, με την Κέρκυρα να ξεχωρίζει, καθώς κατάφερε να διοργανώσει το μεγαλύτερο και μαζικότερο σκακιστικό γεγονός, το οποίο άγγιξε τις 5000 συμμετοχές μαθητών! Ο Μάνος, ο Φώντας και ο Δημήτρης έκαναν τα μαγικά τους, μετατρέποντας το νησί σε μια ασπρόμαυρη σκακιέρα... :)

Σχολικό πρωτάθλημα σκάκι στα Γιάννενα

Το πρώτο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα το 2009 και συνεχίζεται κάθε χρόνο.

Εσωτερικό σχολικό πρωτάθλημα

Εκτός από το ετήσιο σχολικό πρωτάθλημα μπορεί να πραγματοποιηθεί και εσωτερικό πρωτάθλημα μέσα στο χώρο του σχολείου σας. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας, πατώντας εδώ.

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS Feed

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη