Παγίδα στο Βερολίνο

 

ECO C65-67

 

Η άμυνα Βερολίνου έχει τη φήμη ενός σταθερού ανοίγματος και μερικές φορές ονομάζεται “τείχος του Βερολίνου”. Αυτή η Άμυνα παιζόταν στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Εμμανουήλ Λάσκερ. Συνήθως τα λευκά απαντούσαν με μικρό ροκέ. Αυτή η συνέχεια σταμάτησε να παίζετε γιατί θεωρούνταν παθητική και έτσι η συγκεκριμένη συνέχεια έγινε πολύ σπάνια για πολλές δεκαετίες.

Στη συνέχεια, το 2000, ο Βλαντιμίρ Κράμνικ χρησιμοποιείται αυτή τη γραμμή ως το βασικό όπλο εναντίον Γκάρι Κασπάροβ στο Κλασικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι. Ο Κράμνικ κατάφερε να επικρατήσει σε αυτό το ματς και έτσι το Βερολίνο γνώρισε μια αξιοσημείωτη αναγέννηση! Ακόμη και παίκτες με ένα δυναμικό στυλ, όπως ο Αλεξέι Σίροβ, Ο Βέσελιν Τοπάλοφ καθώς και ο ίδιος ο Κασπάροβ την έχουν δοκιμάσει.


Η άμυνα Βερολίνου εμφανίστηκε και πάλι σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2013 και 2014. Και οι δύο παίχτες και ο Μάγκνους Κάρλσεν και ο Βισβανάθαν Άναντ χρησιμοποίησαν αυτό το σύστημα κατά τη διάρκεια των παρτίδων.

 

Η παγίδα

9.1.1

Παίζουν τα μαύρα

 

PGN

 

Rigo – Goldsmith

9.2.1

Παίζουν τα μαύρα

 

PGN

 

Vysochin – Miles

9.2.3

Παίζουν τα μαύρα

 

PGN

 

Papin – Vovk

9.2.4

Παίζουν τα μαύρα

 

PGN

 

Watson – James

9.2.5

Παίζουν τα μαύρα

 

PGN

 

Διαβάστε την επόμενη παγίδα πατώντας εδώ.

 

 

Save

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest

Hot news

English read more

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Albanian Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) French German Hindi Italian Japanese Korean Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish Turkish

Πληροφορίες


Ακολουθήστε


     Google    Facebook    Likendin

     Twitter    YouTube 2    Rss

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Υποστήριξη